Sulfina Barbu: Anularea acordului de la Certej, periculoasa si antieuropeana

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 14:39
2516 citiri
Sulfina Barbu: Anularea acordului de la Certej, periculoasa si antieuropeana
Foto: Romania TV

Sulfina Barbu o critica pe Rovana Plumb, pentru pozitia sa fata de proiectul minier de la Certej (Hunedoara). Vicepresedintele PDL spune ca o eventuala anulare a acordului de mediu ar fi "periculoasa" si "antieuropeana".

Agentia de Protectie a Mediului a depus, marti, la Tribunalul Bucuresti cererea de anulare a acordului de mediu pentru proiectul minier de la Certej, un pas necesar pentru repararea unei ilegalitati, a anuntat ministrul Mediului, Rovana Plumb. Eliberarea acordului de mediu la Certej reprezinta prelungirea unui comportament iresponsabil al celor de la PDL, a mai declarat ministrul.

Sulfina Barbu a criticat afirmatiile Rovanei Plumb.

"Sunt consternata de declaratiile doamnei ministru, care se pronunta, fara sa cunoasca lucrurile! Spune ca PDL ar fi dat acorduri. Ii amintesc ca, de la 1 aprilie 2007, PDL nu mai are ministru al Mediului. Poate il intreaba pe colegul domniei sale, care a fost ministrul Mediului in perioada 2008-2009, poate ii intreaba pe colegii de la UDMR, care au fost ministri, deci pentru a lamuri lucrurile si pentru a evidentia ipocrizia USL-ului", a spus vicepresedintele PDL, la RFI Romania.

In opinia Sulfinei Barbu, "este periculos ca un om politic sa vina si sa anuleze avize, acorduri, care au fost date pe proceduri europene". Totodata, ea crede ca anularea acordului de mediu pentru Certej ar fi antieuropeana si periculoasa.

"Vine un politician si spune 'Nu-mi place de cei care au cerut acest aviz, anulam avizul si eu, care sunt reprezentantul USL, voi spune cine merita sau nu'. Este un comportament periculos, antieuropean si care induce pe piata economica si in randul oamenilor de afaceri neincrederea in institutiile publice. In orice moment, un act eliberat de catre o institutie va putea fi anulat de catre un reprezentant politic!", subliniaza fostul ministru.

Citeste mai multe despre O anulare a acordului de mediu de la Certej ar fi "periculoasa si antieuropeana!", pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sulfina Barbu acord mediu Certej, #Rovana Plumb acord mediu Certej, #anulare acord mediu Certej, #Sulfina Barbu atac Rovana Plumb , #PDL