Sulfina Barbu: PNL nu va accepta votul uninominal pur

Marti, 04 Iunie 2013, ora 14:03
745 citiri
Sulfina Barbu: PNL nu va accepta votul uninominal pur
Foto: EVZ

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat ca PDL este impotriva alegerii parlamentarilor prin votul uninominal pur, fiind convinsa ca si liberalii vor avea acelasi punct de vedere. Acest sistem de vot a fost propus luni de PSD.

"Nu am nicio asteptare ca USL-ul sa vorbeasca aceeasi limba pe aceasta tema. Asa cum si pe alte teme, PSD are un punct de vedere, iar PNL are alt punct de vedere, am convingerea ca este o noua tema lansata, dar o tema de discutie in cadrul USL-ului, pentru care nu va exista o majoritate calificata in USL", a spus Sulfina Barbu.

Fenechiu, despre uninominalul dorit de Ponta: E avantajat partidul cel mai puternic

Mai mult, vicepresedintele PDL considera ca tema uninominalului pur a fost lansata de PSD pentru a abate atentia opiniei publice de la problemele economice ale tarii.

"E doar o tema, pe care noi sa o discutam, sa nu vedem cam ce se intampla in tara, sa nu discutam despre numarul mare de someri. In aceasta perioada de dupa alegeri, Guvernul Ponta 2 a reusit sa aduca 200 de mii de someri in plus, comparativ cu Guvernul Ponta 1.

In decembrie erau 497 de mii de someri, astazi sunt 713 mii de someri. Este performanta Guvernului Ponta 2! Dar mai bine ne arunca domnul Ponta niste teme, pe care de altfel nici nu insista foarte tare, decat sa discutam despre realitatea economica", a adaugat Sulfina Barbu.

In orice caz, ea nu se teme ca PDL ar putea ramane in afara Parlamentului daca uninominalul pur va fi totusi instituit.

"Chiar pe varianta unui vot uninominal pur, PDL are zone in care si-a pastrat sustinerea populara si ne uitam la numarul de alesi locali si zone in care isi va recastiga, pana la alegerile din 2016, increderea cetatenilor.

Foarte multi si-au dorit, incepand de la Adrian Nastase, sa distruga PDL in perioada 2000-2004, l-am auzit pe domnul Crin Antonescu dorindu-si acelasi lucru in perioada actuala. Ii asigur pe toti ca PDL, indiferent de sistemul electoral va exista pe scena politica si sunt convinsa ca in 2016 va fi partidul care va intra la guvernare, probabil intr-o alianta, a mai spus Sulfina Barbu.

Ponta: Uninominalul pur, prima optiune a PSD. O a doua optiune, daca nu e majoritate (Video)

BPN al PSD a decis luni cu unanimitate de voturi sa sustina reintroducerea legii Ponta-Antonescu privind uninominalul pur in discutiile cu partenerii din USL.

Citeste mai multe desspre Sulfina Barbu: Respingem uninominalul pur; un sistem mixt ar fi mai corect pe site-ul RFI.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sulfina Barbu uninominal pur, #PDL uninominal pur, #Sulfina Barbu USL , #PDL