Sulfina Barbu: Singurul gest care ar ajuta PD-L acum ar fi demisia Monicai Ridzi din Parlament

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 18:03
2082 citiri
Sulfina Barbu: Singurul gest care ar ajuta PD-L acum ar fi demisia Monicai Ridzi din Parlament
Foto:romanialibera.ro

Deputatul PD-L Sulfina Barbu a declarat vineri, ca Monica Iacob-Ridzi ar trebui sa demisioneze din Parlament pentru a-si demonstra in fata justitiei nevinovatia si s-a aratat dezamagita de discursul agresiv al fostului ministru al Tineretului avut inaintea votarii cererilor DNA.

Intrebata daca excluderea ar reprezenta o solutie pentru corectarea situatiei create de rezultatul votului in cazul Ridzi, Barbu a precizat ca nu stie daca un astfel de gest ar ajuta.

"Eu cred ca singurul gest care ar ajuta ar fi institutia demisiei pe care s-o foloseasca doamna Ridzi. Imi pare rau ca trebuie s-o compar cu domnul Mitrea, dar domnul Mitrea a avut curajul sa-si dea demisia din Parlament atunci cand Parlamentul a votat tot impotriva justitiei. Imi pare rau ca doamna Ridzi nu a luat exemplul si nu vrea sa mearga sa-si dovedeasca in fata justitiei nevinovatia. Cred ca un astfel de gest din partea dumneaei ar ajuta cu adevarat partidul. Ne-a pus intr-o situatie dificila si pe noi, si partidul, si Romania. Daca raportul pe MCV va fi mai prost in luna februarie i se datoreaza si ni se datoreaza. Parlamentul iesise practic din raport ca institutie care obstructioneaza justitia si acum am facut trei pasi inapoi si din nou Parlamentul revine ca o institutie retrograda", a sustinut democrat-liberala.

In opinia Sulfinei Barbu, Monica Ridzi nu ar trebui sa astepte vreo decizie din partea partidului, de excludere eventual. "Sa nu mai astepte nimic, discutiile din partid sunt pentru noi, pentru analiza. Dar cred ca singurul gest care ar ajuta acum ar fi gestul doamnei Ridzi de a-si da demisia din Parlament si de a merge in fata justitiei", a insistat Barbu.

Cat priveste reluarea procedurii, deputatul PD-L a precizat ca acest lucru ar fi posibil in urmatoarea sesiune.

"Cred ca este necesar ca in sesiunea urmatoare sa mai dam un vot. Probabil ca Parchetul va trebui sa vina cu o cerere pe dosarul respectiv, sa reluam votul si sa stabilim in partid ca votul este transparent, la vedere deoarece eu am inteles sa intru in Parlament pentru a da vot politic. Niciunul dintre noi, ca suntem deputati sau senatori, nu suntem nici judecatori, nici procurori si nici nu avem de ce sa ne uitam pe dosare. Noi dam un vot politic in sensul ca justitie sa-si faca treaba, deoarece din pacate aceasta este prevederea constitutionala. Si nu ma reprezinta acest vot pentru ca eu am votat pentru a merge in fata justitiei sa-si dovedeasca nevinovatia doamna Ridzi. Cred ca este gresit si pentru partid, este gresit si pentru dumneai", a sustinut ea.

Sulfina Barbu a criticat si interventia in plen a Monicai Iacob-Ridzi. "Ceea ce m-a dezamagit cel mai mult a fost discursul doamnei Ridzi in fata Camerei Deputatilor. A fost, din punctul meu de vedere, un discurs agresiv, care nu reprezinta niciun membru al PDL. Din acest motiv am spus ca nu ma reprezinta votul si nu reprezinta nici PDL. Este prima data cand acest partid a adoptat un alt comportament pe aceasta tema, pe absolut toate voturile pana acum PDL a votat in favoarea justitiei", a spus deputatul PDL.

"Accidentul" din plen

Potrivit democrat-liberalei, "accidentul" din plen trebuie analizat si de conducerea partidului, pentru ca "este grav" sa fie luata o decizie in BPN, care sa fie si sustinuta de presedintele partidului la grup, iar parlamentarii sa nu tina cont de ea. "Si am auzit unii colegi spunand ca au fost impresionati (de situatia medicala a Monicai Ridzi - n.r.). E adevarat, dar noi nu suntem acolo pentru a fi impresionati. Si-i intreb pe colegii mei de ce n-au fost la fel de impresionati cand am fost nevoiti sa votam reducerea salariilor bugetarilor, care a afectat viata multor oameni din Romania? E un argument care pentru mine nu este valabil", a spus Sulfina Barbu, declarandu-se "profund dezamagita".

Pe viitor, a spus democrat-liberala, votul trebuie sa fie la vedere, transparent. "Voi cere lucrul acesta. Daca nu se poate modifica Regulamentul Camerei pe acest vot secret, eu nu cred ca ne trimit cetatenii sa ne ascundem dupa un vot secret, cred ca toate voturile trebuie sa fie transparente pentru a da fiecare socoteala in fata celor care l-au votat. Eu am votat la vedere, insa din pacate nu a fost nicio decizie a partidului de a vota cu bilele la vedere, si nu inteleg de ce, dar pentru viitor sa luam aceasta decizie sa voteze transparent", a adaugat ea.

Camera Deputatilor a respins, marti, cererile DNA privind-o pe Monica Ridzi. In acest context, europarlamentarului PDL Monica Macovei a spus ca prin acest vot deputatii PDL s-au alaturat "familiei" partidelor politice care si-au aparat "proprii inculpati" si a venit cu o serie de propuneri, printre care excluderea fostului ministru din PDL sau reluarea votului.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sulfina barbu demisie Ridzi, #demisie Rizdi Parlament , #PDL