Sulfina Barbu, despre negocierile pe functii intre Boc si Blaga: E normal sa existe

Joi, 05 Mai 2011, ora 10:33
1564 citiri
Sulfina Barbu, despre negocierile pe functii intre Boc si Blaga: E normal sa existe
Foto:radioinfinit.ro

Vicepresedintele PD-L, Sulfina Barbu, s-a aratat de parere ca e normal sa existe discutii pentru impartirea functiilor in partid intre taberele rivale la Conventia Nationala din 14-15 mai, pentru a exista reprezentativitate cat mai mare.

"Nu pot sa confirm negocierile intre tabere. Daca au existat discutii, eu nu am fost informata. Exista insa o cutuma in partid ca proportional cu procentele pe care le obtine fiecare motiune, sa existe o reprezentativitate in conducerea partidului, dar aceste lucruri nu sunt decat la nivel de principiu, pentru ca atunci cand discuta, de vot, este vot uninominal pentru fiecare in parte", a declarat Sulfina Barbu pentru Ziare.com

"Pentru cei trei lideri de motiune, pentru ca sunt convinsa ca si domnul Paleologu va lua un numar de voturi, sa existe discutii la nivel de principiu, cred ca e normal sa existe. Cel mai important e sa existe reprezentativitate la varful partidului, indiferent cine pe cine a sustinut in campanie. E un lucru sanatos pentru partid ca reprezentativitatea sa fie de la fiecare din cele trei motiuni", a adaugat deputatul PD-L.

Boc si Blaga negociaza functii intre ei - vezi cum arata imparteala.

Sulfina Barbu nu a spus pe cine sprijina la Conventia Nationala a partidului, pentru ca e presedinta comisiei de organizare a alegerilor. Totodata, ea spune ca inca nu s-a decis daca va candida pentru o functie in partid.

Colegii mei sa fie mai ponderati

Intrebata despre atacurile din interiorul PD-L, mai ales despre acuzele Elenei Udrea ca cei din tabara Blaga fac "blat cu Opozitia" si despre faptul ca Cezar Preda a vorbit despre "nesimtirea" unor atacuri din tabara Boc, Sulfina Barbu a facut un apel la ponderatie.

Cezar Preda acuza nesimtirea atacurilor din tabara Boc

"Eu cred ca ele n.r -atacurile) sunt mai mult public, la nivelul unor colegi. Va garantez ca in interiorul partidului discutiile sunt constructive. Nu pot sa fiu de acord cu pozitii radicale, indiferent de la cine vin. Suntem colegi de partid, suntem parteneri, trebuie sa ramanem parteneri mai departe. E mai sanatos sa discutam pe proiecte si pec um vrea fiecare din liderii de motiuni sa conduca partidul.

"Nefiind in teren, nu pot sa spun cu certitudine ce se intampla. Imi doresc ca in partid sa fim parteneri, iar colegii mei sa fie mai ponderati(...)Cu siguranta, dupa Conventie, am convingerea ca Partidul Democrat-Liberal, dupa data de 15 mai, va reveni la obiectivele pe care le are", a spus fostul ministru al Mediului.

Ea s-a aratat convinsa ca PD-L se va relansa dupa Conventia Nationala din 14-15 mai, datorita schimbarilor care se vor produce atunci.

"Dupa alegerile din 14-15 mai,e momentul de relansare al Partidului Democrat-Liberal. Cu siguranta, si lucrul acesta il afirm cu toata convingerea. Pentru ca vor exista mecanisme de resurse umane, pentru ca in statut am adoptat criterii de integritate, vom avea un mecanism pentru selectia si promovarea oamenilor in interiorul partidului, vom avea un cod de conduita al membrilor Partidului Democrat-Liberal, sunt convinsa si vom avea proiecte politice pe care trebuie sa le punem in practica", a spus Sulfina Barbu.

Intrebata despre schimbarea premierului, Baru s-a aratat de parere ca "dupa ce se alege noua conducerea, vom vedea drumul pe care vom merge mai departe".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Sulfina Barbu negocieri tabere, #Barbu negocieri Boc Blaga , #stiri Sulfina Barbu