Sulfina Barbu merge la Cluj, pentru a negocia plecarea Nokia

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 19:22
870 citiri
Sulfina Barbu merge la Cluj, pentru a negocia plecarea Nokia
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, se duce joi la fabrica Nokia, de la Jucu, ca sa negocieze, alaturi de sindicate, salarii compensatorii pentru salariatii care vor ramane fara un loc de munca, la sfarsitului anului.

In cadrul vizitei, Sulfina Barbu se va intalni si cu prefectului Clujului, Florin Stamatian, informeaza Ziua de Cluj.

Contractul colectiv de munca al angajatilor de la fabrica Nokia din Jucu nu prevede acordarea de plati compensatorii, astfel incat fabrica nu e obligata sa acorde despagubiri, potrivit surselor din interiorul fabricii.

"Angajatii sunt acum la mana conducerii Nokia, pentru ca in contractul colectiv de munca, semnat in luna februarie a acestui an, intre liderii celor doua sindicate de la fabrica din Jucu si reprezentantii Nokia Romania, nu se prevede nicaieri plata unor salarii compensatorii in cazul disponibilizarilor colective.

In CCM nu a fost prevazut asa ceva, pentru ca documentul are valabilitate pana in 31 ianuarie 2014 si, probabil, nimeni nu si-a inchipuit ca pana atunci fabrica sa fie inchisa. Nu cred ca cineva s-a gandit ca Nokia va pleca dupa trei ani de functionare a fabricii din Jucu", au spus sursele .

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Sulfina Barbu ministrul muncii, #negociere plati compensatorii angajati Nokia , #stiri Sulfina Barbu