Sectiune speciala WAZE pentru summit-ul de la Sibiu: Ce strazi si parcari vor fi inchise

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 11:54
2132 citiri
Sectiune speciala WAZE pentru summit-ul de la Sibiu: Ce strazi si parcari vor fi inchise
Foto: Facebook/Waze

Aplicatia WAZE a creat o sectiune speciala dedicata summit-ului de la Sibiu, aratand strazile si parcarile inchise si oferind turistilor rute alternative. Summit-ul are loc, joi, dar restrictiile de circulatie au intrat deja in vigoare progresiv in ultimele zile.

"Aplicatia WAZE a creat evenimentul Summit-UE pentru a veni in sprijinul cetatenilor si al turistilor care se afla in Sibiu in aceste zile. Aplicatia arata restrictiile auto din zona centrala, respectiv din apropierea locului de desfasurare a Summit-ului, si le ofera utilizatorilor rutele ocolitoare pentru a putea circula in aceste zile, in conditii normale", au transmis organizatorii evenimentului.

Aplicatia arata toate strazile si parcarile inchise, intervalele orare in care nu se poate circula, dar si zonele pe unde pot fi ocolite strazile cu acces restrictionat.

Primaria Sibiu a anuntat ca, din noaptea de duminica spre luni, au inceput lucrarile de amenajare a culoarului de deplasare, intre Aeroportul International Sibiu si Piata Unirii, a delegatiilor participante la Summit.

"Lucrarile se vor desfasura pe cat posibil pe timpul noptii, pentru a nu afecta circulatia in timpul zilei. Acest culoar se va amenaja prin delimitarea a doua benzi de circulatie din cele patru disponibile cu ajutorul unor parapeti din material plastic. Pana in data de 9 mai participantii la trafic vor putea utiliza toate cele patru benzi, inclusiv acest culoar, restrictiile de circulatie urmand sa se instituie doar in data de 9 mai, intre orele 6:00 si 20:00", au transmis reprezentantii Primariei Sibiu.

Potrivit acestora, in 9 mai, circulatia rutiera nu se va inchide pe traseul de deplasare a delegatiilor, insa sibienii sunt rugati, in masura in care este posibil si in functie de directia de deplasare, sa aleaga rute ocolitoare pentru a evita blocajele in trafic.

"Participantii la trafic sunt rugati sa circule cu atentie sporita, respectand semnalizarea temporara si indicatiile politistilor aflati in zona", au mai transmis reprezentantii Primariei Sibiu.

Restrictii pe zeci de strazi, inclusiv pentru riverani

Inca de la inceputul lunii mai, municipalitatea a anuntat progresiv tot mai multe restrictii in oras.

Traficul auto va fi restrictionat, in perioada 8 mai, ora 22:00 - 9 mai, ora 20:00, pe urmatoarele strazi, cu exceptia riveranilor: str. A. Xenopol, str. Mitropoliei, str. Centumvirilor, str. Al. Odobescu, str. Ocnei, str. A. Iancu, str. Gen. Magheru (tronsonul Filarmonicii - Constitutiei), str. Felinarului, Pasajul Scolii, str. Manejului, str. Filarmonicii, str. Tribunei, str. Azilului.

Circulatia auto va fi inchisa, in perioada 8 mai, ora 22:00 - 9 mai, ora 20:00, pe urmatoarele strazi, inclusiv pentru riverani: str. Gheorghe Lazar, str. Arhivelor, str. Gen. Magheru (tronsonul dintre Filarmonicii si Piata Mare).

Piata Unirii, pe tronsonul dintre strada Andrei Saguna si str. N. Balcescu, se va inchide traficului auto incepand din 8 mai, ora 18:00 si se va redeschide in data de 9 mai, ora 20:00.

"Sibienii, persoane fizice si juridice (inclusiv institutii), care detin abonamente de rezident, pentru parcarile de pe strazile cu restrictii, pot folosi orice alta parcare publica stradala, cu plata, din Sibiu gestionata de administratia locala, cu exceptia parcarilor zonale Cazarma 90 si Parcarea Teatrului.

In plus, pentru buna desfasurare a summit-ului este necesara instituirea unor masuri de securitate prin restrictionarea traficului pietonal doar in data de 9 mai, intre orele 6:00 si 22:00, in cateva zone din centrul orasului. Masurile adoptate, normale si necesare, sunt gandite astfel incat viata comunitatii sa decurga firesc, in conditiile unui astfel de eveniment", a mai transmis Primaria Sibiu.

Accesul pietonal pe urmatoarele strazi si in urmatoarele piete va fi posibil doar pentru riverani: Cetatii, intre intersectia str. Cetatii - Nicolae Balcescu si iesirea din parcarea "Cazarma 90", A.D. Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Al. Odobescu, Ocnei, Tribunei, Gh. Lazar, intre str. Timotei Popovici si Ghe. Magheru.

De asemenea, este restricionat traficul in pietele centrale unde se afla sediul Primariei Sibiu, cladire care va gazdui intalnirea sefilor de state si de guverne. In Piata Mare, pe str. Samuel von Brukenthal si in Piata Mica accesul pietonal va fi restrictionat incepand din data de 8 mai, ora 6:00, pana in data de 9 mai, ora 20:00.

"Cei domiciliati in aceste zone vor avea acces la proprietati in baza documentelor de identitate insotite de ecusonul nominal de acces. Angajatii societatilor comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde isi desfasoara activitatea in baza unui ecuson nominal de acces si a unui document de identitate.

Turistii cazati in unitatile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare in baza unui ecuson nominal de acces si a unui document de identitate. Sibienii au acces pietonal, partial, in zona centrala, str. N.Balcescu si Piata Mare, Parcul Bulevard, Piata Unirii - intre strazile Andrei Saguna si N.Balcescu, dupa ce vor fi verificati in filtrele de securitate amplasate in zona", au mai transmis autoritatile din Sibiu.

Inca din 4 mai, Primaria Sibiu a deschis un call center non-stop si a creat o sectiune pe site-ul propriu in care pot fi consultate toate informatiile despre strazi si parcari inchise, dar si despre rutele deviate ale mijloacelor de transport in comun.

Summit-ul va fi gazduit, joi, de Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, statul care detine in prezent presedintia Consiliului. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. De asemenea, vor fi prezenti presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

In plus, vor fi reprezentate toate statele membre, la nivel de presedinti, premieri sau cancelari.

Citeste si Trei proteste anuntate la Sibiu, chiar in ziua summit-ului UE

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#waze parcari strazi summit, #summit Sibiu Waze , #stiri Summit Sibiu