Cum s-au razboit pe viata si pe moarte Vasile Lupu si Matei Basarab. Ca intr-o tragi-comedie moderna, cei doi s-au impacat si au ridicat o "fantana a pacii"

Sursa: Adevarul
Vineri, 31 Iulie 2015, ora 02:08
81 citiri
Cel mai adesea, Vasile Lupu si Matei Basarab se razboiau din cauza imixtiunii puterii suzerane turcesti, dar si a intrigilor boieresti, care, potrivit izvoarelor istorice autohtone, ajungeau pana acolo incat detronau domnitorul.

In urma impacarii dintre cei doi s-au nascut doua monumete care dainuie si astazi. Fantana Pacii, din Aninoasa, si Manastirea Stelea, din Targoviste.
Manastirea Stelea, lacas pentru calugari Lacasul de cult a fost Ctitorit de spatarul Stelea in 1582, atestata ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.