Istoria domnitorului pentru care s-a redactat intre 1517-1521 celebra lucrare moralizatoare "Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie"

Sursa: Adevarul
Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 04:03
43 citiri
A fost fiul unuia dintre marii domnitori ai Tarii Romanesti si cel pentru care Neagoe Basarab redacteaza "Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie", prima carte din Europa de Est care abordeaza teme moralizatoare alaturi de cele de teorie politica, gandire sociala, imbinate cu puternice accente de meditatie lirica si reflectie filosofica. Teodosie a fost domnitor al Tarii Romanesti in 1521 - 1522. A devenit domnitor la o varsta foarte frageda, sub tutela mamei sale, Despina ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.