Povestile cuiburilor de legionari din Romania. Fisa informativa a S.I.M.L.R. din 12 aprilie 1948: "in judetul Dambovita, siguranta e activa"

Sursa: Adevarul
Marti, 03 Februarie 2015, ora 11:19
205 citiri
Acestia au infiintat cuiburi in Targoviste, Pietrosita, Pucioasa si Gaesti sub denumirea de "Garda de Fier". Una dintre cele mai active zone in care activau legionarii este zona Moreni, Plasa Legionara era impartita in mai multe sectoare: * Plasa Legionara Filipesti Targ - cu resedinta in comuna Moreni, condusa de Vasile Atofani, fost telefonist la Societatea Astra Romana; * Sectorul Moreni - condus de Iosif Dusoiu ce tinea loc de sef de garnizoana al comunei Stavropoleos, care avea sub comanda ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.