Radu Serban, domnitorul care a urmat cu sfintenie politica lui Mihai Vieazul. A luptat "tare si vartos pentru lege si pentru mosie cu paganii turci si tatari"

Sursa: Adevarul
Duminica, 13 Martie 2016, ora 02:11
128 citiri
Membru al locotenentei domnesti, este ales domn de catre boieri, fiind perceput ca un continuator al politicii lui Mihai Viteazul. Infrant de Simion Movila la 15 aug. 1601 la Ramnicul Sarat, Radu Serban fuge in Transilvania (oct. 1601) si jura credinta imparatului Rudolf II. Sprijinit de acesta, reocupa tronul si respinge incercarea lui Simion Movila de a reveni cu sprijinul tatarilor in luptele de la Ogretin (13/23 sept. 1602) si Teisani (14/24 sept.). Alte victorii au fost repurtate asupra ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.