VIDEO De ce taie bulgarii din Targoviste porcul in a doua zi de Craciun. "Este un obicei stravechi care ne fereste de ispita"

Sursa: Adevarul
Duminica, 27 Decembrie 2015, ora 08:55
84 citiri
Comunitatea de bulgari din Targoviste taie porcul a doua zi de Craciun dintr-o singura explicatie: nu vor sa fie tentati sa manance de dulce inainte de Craciun. Inca de la prima ora, barbatii pregatesc cele de trebuinta si odata sacrificat animalul, toata lumea cinsteste o ceasca cu tuica fiarta. Porcul taiat de bulgari este un ritual. "Traditia la noi spune ca trebuie sa taie porcul a doua zi de Craciun pentru a putea tine tot postul. E adevarat ca viata moderna ne-a facut ca mai pierdem din ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.