ALDE voteaza impotriva arestarii lui Sova. Tariceanu: M-a socat arestarea unei femei insarcinate

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 18:20
9624 citiri
ALDE voteaza impotriva arestarii lui Sova. Tariceanu: M-a socat arestarea unei femei insarcinate
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri seara, ca senatorii din partidul sau vor vota joi impotriva cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova in noul dosar de coruptie.

"In cazul senatorului Dan Sova nu exista fapte comise cu violenta. Statutul juridic pe care-l are in prezent senatorul Sova permite anchetatorilor sa urmareasca intreaga sa activitate si, ca urmare, el nu poate influenta negativ mersul anchetei", a subliniat seful Senatului intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Tariceanu a informat ca a recomandat senatorilor din grupul ALDE sa voteze impotriva solicitarii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

"ALDE considera ca prin aceasta recomandare, mersul Justitiei nu este blocat, procurorii au toata libertatea procedurala sa-si continue ancheta pana la finalizarea rechizitoriului si trimiterea in judecata a celui in cauza.

In Romania de azi, masura lipsirii de libertate a devenita o regula si nu o exceptie, practica pe care noi, ca liberali, n-o impartasim", a aratat Calin Popescu Tariceanu.

Socat de arestarea Crinutei Dumitrean

Presedintele ALDE a vorbit si despre un alt dosar al DNA, in care este implicata Crinuta Dumitrean, fosta sefa a ANRP.

"N-o cunosc. Din cate am citit in presa despre acest caz pare a fi vinovata, dar avem obligatia sa asteptam verdictul judecatorilor. Ceea ce m-a socat si m-a determinat sa iau pozitie in acest caz este arestarea unei femei insarcinate in luna a 8-a", a precizat Tariceanu.

"Eu consider ca arestarea preventiva a unei femei gravide in luna a 8-a, in conditiile in care aceasta nu reprezinta un pericol social si nu poate impiedica bunul mers al anchetei, este un act inuman. Cred ca s-au depasit niste limite si m-am simtit obligat sa intervin cu aceasta declaratie, mai ales ca sunt dosare cu nume grele care zac in nelucrare de ani de zile in sertarele DNA si nimeni nu se grabeste sa faca ceva", a conchis acesta.

Pozitia ALDE este astfel contrara PSD si PNL, ai caror reprezentanti au anuntat deja ca senatorii lor vor vota pentru incuviintarea retinerii si arestarii lui Dan Sova.

Dragnea spune ce se intampla cu pesedistii care nu voteaza arestarea lui Sova

Dragnea: Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii in cazul Sova (Video)

Votul in cazul lui Sova in plenul Senatului va avea loc joi dimineata, la ora 10:00. Senatorii ar fi trebuit sa dea votul miercuri, insa acesta a fost amanat cu o zi, pentru ca Parlamentul a decis sa organizeze o sedinta solemna cu ocazia Zilei Nationale.

Sedinta solemna la Parlament, de 1 Decembrie. Iohannis nu e invitat, votul pentru Sova se amana

Asta dupa ce senatorii juristi au dat aviz favorabil, marti, pentru retinerea si arestarea social-democratului Dan Sova. Potrivit lui Catalin Boboc, presedinte al Comisiei Juridice, au fost cinci voturi pentru, doua impotriva si trei abtineri.

Senatorii juristi au votat pentru retinerea si arestarea lui Dan Sova (Video)

DNA a cerut pentru a doua oara arestarea lui Dan Sova, acuzat de aceasta data de trafic de influenta. Prima data, in dosarul Turceni-Rovinari in care este invinuit si Victor Ponta, Senatul a respins de doua ori prin vot solicitarea DNA.

Detalii din referatul DNA in dosarul lui Sova

Dan Sova este suspectat in noul dosar ca ar fi primit o suta de mii de euro, pentru ca interveni la seful CET Govora, Mihai Balan, ca o firma de avocatura sa obtina un contract.

Dan Sova, urmarit penal intr-un nou dosar - prejudiciu de peste un milion de euro

D.T.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ALDE vot impotriva cerere Sova, #ALDE vot Sova, #Tariceanu socat Crinuta Dumitrean , #ALDE