Iohannis l-ar vrea pe Ciolos premier si dupa alegeri. Tariceanu: E parte a unui plan ocult impotriva romanilor

Joi, 29 Septembrie 2016, ora 17:41
9680 citiri
Iohannis l-ar vrea pe Ciolos premier si dupa alegeri. Tariceanu: E parte a unui plan ocult impotriva romanilor
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu l-a atacat pe seful statului Klaus Iohannis, sustinand ca acesta este "parte a unui plan ocult impotriva poporului roman si a libertatilor castigate la Revolutie".

Tariceanu a informat ca vinerea trecuta a propus, in numele ALDE, partidelor si presedintelui Romaniei un acord politic, prin care fiecare urma sa se oblige sa respecte verdictul urnelor din 11 decembrie.

"Am facut o referire expresa la faptul ca presedintele Romaniei are obligatia constitutionala sa numeasca drept candidat la functia de prim-ministru persoana aleasa de partidul majoritar sau de coalitia majoritara formata in viitorul Parlament. Presedintele Iohannis a etichetat propunerea mea drept 'obraznicie politica'. Pana azi, am evitat sa dau o replica, pentru ca n-am stiut daca e doar o exprimare nefericita sau o stare de nervozitate, de moment, a presedintelui", a scris Tariceanu pe Facebook.

Acesta a precizat ca s-a hotarat sa comenteze ceea ce s-a intamplat abia, joi, dupa ce Iohannis a declarat ca personal si-ar dori ca Dacian Ciolos sa continue proiectele importante la Guvern.

"Am inteles ca indiferent de ce vor vota romanii pe 11 decembrie, presedintele il va nominaliza tot pe membrul de atunci al PNL, Dacian Ciolos", a punctat liderul ALDE.

Tariceanu a sustinut ca declaratia de joi a presedintelui "este un atac direct, brutal si imediat la democratie".

"Este limpede ca domnul presedinte este parte a unui plan ocult impotriva poporului roman si a libertatilor castigate la Revolutie. Ii atrag atentia domnului presedinte, cu tot respectul datorat functiei sale, ca isi asuma o grea responsabilitate si consecintele care decurg de aici acum, cand, intr-un total dispret fata de Constitutie, s-a angajat deschis intr-o campanie electorala partizana", a incheiat Calin Popescu Tariceanu.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a spus, joi, ca personal ar vrea ca Dacian Ciolos sa continue in fruntea Guvernului, "ca are proiecte bune incepute", dar ca pentru acest lucru trebuie "sa isi declare macar simpatia sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze" dupa alegerile parlamentare.

Vezi intreaga declaratie a sefului statului

A.G.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Tariceanu atac Iohannis, #Tariceanu Iohannis Ciolos cearta , #ALDE