O filiala a ALDE refuza alianta cu Pro Romania

Vineri, 30 August 2019, ora 16:17
5288 citiri
O filiala a ALDE refuza alianta cu Pro Romania
Foto: Facebook/ALDE - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor

ALDE Galati vrea sa continue colaborarea locala cu PSD si refuza alianta cu Pro Romania. Liderul local al ALDE spune ca filiala Pro Romania este condusa de un fost membru ALDE, care "nu-si aminteste de cuvantul dat nici 5 minute".

Presedintele ALDE Galati, Cristian Dima, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca refuza colaborarea locala cu Pro Romania din cauza parlamentarului Eugen Durbaca. Acesta este presedintele Pro Romania Galati si in 2017 a fost exclus din ALDE in urma unor neintelegeri cu conducerea filialei.

"Nu uit si nu voi uita ca persoana la care ati facut trimitere a fost exclusa din ALDE. A ajuns parlamentar cu voturile ALDE (...) si acolo s-a comportat cum a crezut de cuviinta si doar pentru interesul personal. Indiferent ce decizie se va lua la nivel national, eu imi voi pastra atitudinea cu orice risc si consecinta. Nu voi avea nicio legatura cu aceasta persoana. Eu nu am cum sa am dialog, persoana nu are niciun cuvant pe care sa stie sa si-l aduca aminte peste cinci minute, poate din cauza componentei biologice, poate din cauza caracterului (...)

Voi face tot ceea ce depinde de mine ca orice intelegere parlamentara intre cele doua partide sa ramana la nivel parlamentar, iar cand se va face transferul la nivel local voi incerca sa nu am niciun fel de relatie cu respectiva persoana", a spus Cristian Dima.

Acesta a adaugat ca ALDE Galati va asigura majoritatea in Consiliul Local si in Consiliul Judetean in anumite conditii.

"Se va asigura majoritatea cu noi (...) Voi avea o intalnire cu domnii de la PSD si vom incerca sa definim pozitia pe care o avem. Pot spune un singur lucru, chiar daca nu am avut consultari de grup cu colegii mei, ca trebuie sa fim respectati mult mai clar decat pana acum", a mai spus Cristian Dima.

Cristian Dima a precizat ca singura varianta in care filalele ALDE si Pro Romania ar putea colabora ar fi o conducere bicefala a aliantei cu doi reprezentanti ai partidelor, altii decat presedintii organizatiilor judetene aflati in conflict.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ALDE Galati alianta Ponta, #ALDE alianta Pro Romania , #ALDE