Tariceanu vrea comisie de ancheta pentru Operatiunea Sparanghelul

Luni, 13 Aprilie 2020, ora 13:40
5018 citiri
Tariceanu vrea comisie de ancheta pentru Operatiunea Sparanghelul
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca este necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru "operatiunea Sparanghelul", astfel incat sa se afle cum a fost organizata plecarea la munca a 2.000 de romani in Germania in "plina stare de urgenta".

"Nu vrem sa anchetam de ce au plecat romanii la munca in Germania. Pentru ca am vazut ca asta e tema imbratisata de criticii mei. Nu anchetam de ce au plecat romanii, pentru ca este dreptul fiecarui roman sa aleaga unde vrea sa traiasca si sa munceasca! Eventual, am putea ancheta de ce acolo unde sunt peste 100.000 de persoane infectate cu coronavirus se poate munci, iar in Romania, unde sunt sub 7.000 (daca e sa ne luam dupa autoritati), nu se poate.

Scopul comisiei de ancheta este sa descopere care este 'butonul magic' care, daca se apasa, nici starea de urgenta si nici ordonantele militare nu mai conteaza. Ce buton magic se poate apasa in asemenea fel, incat, la numai cateva zile dupa o convorbire telefonica dintre presedintii roman si german, sa se poata organiza o operatiune care, in plina stare de urgenta, sa reuseasca sa adune la un loc 2.000 de romani?", a scris Tariceanu, luni, pe Facebook.

El a explicat ca multi dintre romanii plecati provin din zone carantinate.

"Multi dintre acestia, din zone carantinate unde nu intra si nu iese nici musca, au fost urcati in 50 de autobuze care au parcurs sute de kilometri, noaptea, fara sa-i opreasca vreun filtru de politie, sa ajunga la 7 dimineata in Aeroportul din Cluj.

In timp ce aceste 50 de autobuze mergeau pe soselele noastre in modul invizibil, in Romania reala 9.000 de concetateni erau amendati pentru ca nu au avut declaratia pe propria raspundere, cativa dintre ei fiind luati la bataie de politisti suparati. Ei se adauga celor alte peste 80.000 care au fost amendati de Politie de cand a inceput starea de urgenta", a adaugat Tariceanu.

Liderul ALDE spera ca prin aceasta comisie de ancheta "se va afla ce fel de Ausweis au avut cei 2.000 de romani ca sa poata pleca la munca in Germania, pentru ca vrem sa dam si noi acelasi Ausweis romanilor care vor sa mearga la munca la ei in tara".

"Vrem sa stim cine a intervenit pe langa celula de urgenta si criza sau cum ii zice, ca sa vina cu o ordonanta militara care sa permita exportul de romani in Germania. (...) Nu in ultimul rand, trebuie sa vedem cine sunt persoanele care pot sa apese un buton atat de magic incat sa rapuna incapatanarea birocratiei romanesti.

Pentru ca, in aceste vremuri grele, poate e mai bine sa fim condusi de papusari, in loc de papusile lor", a mai scris Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Tariceanu comisie operatiune Sparanghel , #ALDE