PSD nu raspunde nici da, nici ba apelului lansat de Tariceanu la blocarea cererilor DNA

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 15:55
3999 citiri
PSD nu raspunde nici da, nici ba apelului lansat de Tariceanu la blocarea cererilor DNA
Foto: site PSD

Liderii PSD nu au luat inca o decizie cu privire la apelul lansat duminica seara de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in legatura cu blocarea cererilor DNA.

In schimb, Liviu Dragnea ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa solicite "institutiilor de forta" ale statului sa nu se implice in campania electorala.

"Ii inteleg preocuparea (lui Tariceanu - n.red.), poate fi considerata justificata, dar eu ii transmit ca nu are de ce sa aiba motive de ingrijorare. Sunt absolut convins ca institutiile de forta ale statului nu se vor implica in campanie, partidele vor fi lasate sa isi prezinte programele, sa discute cu oamenii, iar cetatenii sa voteze in cunostinta de cauza.

Mai mult, ii solicit presedintelui Klaus Iohannis sa ceara tuturor institutiilor sa nu se implice in campania electorala, celor care nu trebuie sa se implice", a declarat Liviu Dragnea, intrebat de jurnalistii prezenti la sediul central al partidului despre cum va reactiona PSD la apelul lansat de Calin Popescu Tariceanu.

De asemenea, contactat de Ziare.com, liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, ne-a spus ca social-democratii nu au adoptat pana in acest moment o pozitie oficiala cu privire la apelul lansat de Calin Popescu Tariceanu.

"Nu am deocamdata un punct de vedere oficial, o sa vedem. Eu nu emit pareri personale, o sa discutam la partid. Nu stiu sa va spun cand. Nu am discutat, nu avem o pozitie oficiala", a declarat Mihai Fifor pentru Ziare.com.

La randul sau, vicepresedintele Senatului Augustin Mitu (PSD) a declarat ca nici in Biroul Permanent, nici in plen nu a fost discutata propunerea lui Tariceanu.

"Daca va fi o propunere statutara, in Biroul Permanent sau in plen, o sa-mi exprim punctul de vedere. Este dreptul presedintelui sa faca ce vrea, dar nu inseamna ca Senatul si-a asumat o astfel de declaratie. Este o opinie a domnului senator presedinte Tariceanu", a adaugat vicepresedintele Augustin Mitu, citat de News.ro.

Intr-un "Apel catre parlamentari" publicat duminica pe pagina oficiala de Internet a Senatului Romaniei, sub semnatura presedintelui Calin Popescu Tariceanu, se cere ca "parlamentarii din ambele Camere sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA".

Acelasi mesaj a fost promovat de Calin Popescu Tariceanu intr-o emisiune de televiziune difuzata duminica seara.

PNL a criticat initiativa lui Calin Popescu Tariceanu. De asemenea, cativa tineri din ALDE au decis sa plece din partid, nemultumiti de politica anti-justitie promovata de Tariceanu.

De asemenea, CSM a sesizat luni Inspectia Judiciara, cerandu-i sa verifice "cu celeritate" daca presedintele Senatului a afectat sau nu indepedenta justitiei.

Pe retelele de socializare se vorbeste despre faptul ca presedintele Senatului ar putea fi acuzat in acest caz de instigare sau chiar de obstructionarea justitiei, conform noului Cod Penal.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dragnea Tariceanu apel DNA , #ALDE