PSD si ALDE nu vor alegeri anticipate: Ar fi o paralizie a institutiilor statului

Miercuri, 04 Noiembrie 2015, ora 15:13
3763 citiri
PSD si ALDE nu vor alegeri anticipate: Ar fi o paralizie a institutiilor statului
Foto: Facebook/ Calin Popescu Tariceanu

PSD si ALDE se impotrivesc propunerii PNL de a organiza alegeri anticipate, motivand ca aceasta miscare ar crea instabilitate la nivelul Guvernului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu agreeaza propunerea PNL de a organiza anticipate "pentru ca ar insemna ca, incepand de azi, cateva luni de zile sa fie un guvern instabil, in conditiile in care trebuie adoptata legea bugetului si vine iarna si un premier interimar nu poate tine toate lucrurile sub control (...) dorinta partidului si a mea e clara: PSD vrea sa ramana la guvernare pana la finalul lui 2016, pentru a continua proiectele bune incepute".

PSD nu vrea alegeri anticipate

La randul sau, copresedintele ALDE si seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus ca nu este de acord cu ideea alegerilor anticipate, precizand ca "exista posibilitatea unei solutii politice ca coalitia sa guverneze Romania in conformitate cu mandatul primit de la cetateni in 2012 si sa ne ducem mandatul la indeplinire".

"Nu sunt de parere ca ar fi oportuna solutia alegerilor anticipate, ar insemna o perioada de instabilitate si blocaj la nivelul Guvernului. Guvernul in aceste conditii nu poate sa ia decizii majore, suntem la finele anului, trebuie sa luam o serie de decizii importante, cum ar fi bugetul. O solutie de alegeri anticipate ar duce pentru o certa perioada de timp lunga la o paralizie a institutiilor statului cu toate riscurile care decurg de aici", a explicat Tariceanu.

Presedintele Senatului a spus ca politicienii trebuie sa aiba in vedere si situatia din Republica Moldova si din UE. "Nu cred ca Romania, care a fost un pilon de stabilitate in estul Europei, poate sa-si permita sa creeze ingrijorari suplimentare fata de problemele pe care UE le traverseaza", a punctat acesta.

Pozitia celor doua partide vine dupa ce PNL a propus organizarea de alegeri anticipate prin acord politic, dupa demisia lui Victor Ponta din functia de premier.

Ponta si-a dat demisia: PNL propune alegeri anticipate prin acord politic

Alina Gorghiu, co-presedinte al PNL, a anuntat ca incepand de miercuri va avea discutii cu liderii politici pentru a gasi sustinere pentru anticipate.

"Nu cred ca este nicio surpriza ca astazi PNL solicita anticipate. Inca din ianuarie 2015, nu vreau sa reiau contextul si de cate ori am reluat-o, dar astazi cel mai rezonabil, echilibrat si care vine in anticiparea solicitarilor societatii civile" ar fi declansarea alegerilor anticipate, a spus Gorghiu intr-o conferinta de presa tinuta la sediul PNL, alaturi de Vasile Blaga.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#PSD alegeri anticipate, #ALDE alegeri anticipate , #ALDE