Suparata ca PSD l-a pus pe tusa pe Tariceanu, ALDE ar lua in calcul iesirea de la guvernare - surse

Luni, 15 Iulie 2019, ora 20:45
7383 citiri
Suparata ca PSD l-a pus pe tusa pe Tariceanu, ALDE ar lua in calcul iesirea de la guvernare - surse
Foto: Arhiva Facebook Calin Popescu Tariceanu

ALDE ar lua in calcul iesirea de la guvernare in toamna acestui an, in semn de protest fata de decizia luata de conducerea PSD de a sustine la prezidentiale un candidat propriu, eliminandu-l astfel din cursa pe liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit unor surse citate de Digi24, liderii ALDE au aflat cu stupefactie despre decizia luata luni de colegii de la PSD de a sustine la prezidentiale un candidat propriu.

Sursele citate sustin ca mai multi reprezentanti ai ALDE au urmarit la televizor conferinta de presa a Vioricai Dancila in care a anuntat decizia PSD si au primit vestea cu uimire si cu indignare. Decizia de a-l elimina din cursa pe Calin Popescu Tariceanu a venit intr-un moment in care acesta se afla in concediu si nu a participat la sedinta conducerii ALDE in care s-a validat demiterea lui Teodor Melescanu de la MAE.

O iesire de la guvernare ar fi luata in calcul pentru aceasta toamna, lucru care ar arunca in criza PSD si Guvernul Dancila.

Si purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat luni ca electoratul PSD-ALDE il "valideaza" pe Calin Popescu-Tariceanu drept candidat al acestei coalitii la alegerile prezidentiale.

"De altfel, pot sa va spun, fara sa nominalizez vreun sondaj de opinie, ca ele converg in a indica drept singur contracandidat cu sanse reale de castig pe domnul Calin Popescu-Tariceanu pentru actualul presedinte Klaus Iohannis. Asadar, electoratul coalitiei PSD-ALDE il valideaza pe Calin Popescu-Tariceanu drept candidat al acestei coalitii. Sper ca si colegii nostri din PSD, in virtutea intelegerilor pe care le-am avut, sa ia act de aceasta dorinta a electoratului, nu numai ALDE, ci si PSD. Noi nu ne-am derulat inca toate procedurile interne. Pana la sfarsitul lunii vom avea o astfel de procedura, in care sa validam candidatura domului Calin Popescu-Tariceanu, de data asta doar din partea ALDE, dar, sigur, cu recomandarea explicita ca si colegii nostri din PSD sa ia act de acest lucru si Calin Popescu-Tariceanu sa fie candidatul intregii coalitii", a afirmat Vosganian, citat de Agerpres.

In cazul in care nu se va intampla asa, "va trebui sa discutam despre viitorul acestei aliante", a mai spus Vosganian.

"In situatia in care PSD decide sa ignore rezultatul sondajelor si sa incalce intelegerile pe care le-am facut, desigur ca inainte ca PSD sa-si ia decizia va trebui in mod serios sa discutam despre viitorul acestei aliante", a spus purtatorul de cuvant al ALDE.

Tot luni, Vosganian a anuntat ca ALDE ii retrage sprijinul ministrului Teodor Melescanu, care va fi schimbat din functie cu Ramona Manescu, in cadrul remanierii anuntate de Viorica Dancila.

Situatia in care se afla ALDE dupa alegerile europarlamentare este una dificila, in conditiile in care nu a reusit sa obtina decat 4,1% din voturi, insuficient pentru a trece pragul si a avea reprezentanti in Parlamentul European.

De asemenea, la finalul lui mai, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu a parasit grupul ALDE Europa, dupa o perioada tensionata, marcata de amenintari reciproce.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#ALDE iesire guvernare Tariceanu prezidentiale , #ALDE