Tariceanu anunta ca ALDE renunta la conducerea cu doi presedinti

Luni, 06 Martie 2017, ora 17:01
3863 citiri
Tariceanu anunta ca ALDE renunta la conducerea cu doi presedinti
Foto: Facebook / ALDE

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a afirmat, luni, ca formatiunea va organiza Congresul de unificare dupa Paste, cand va fi ales un singur presedinte al partidului.

"In Statutul pe care noi il avem in momentul de fata, pe care l-am aprobat la precedentul Congres, am hotarat ca dupa alegerile parlamentare se organizeaza imediat un Congres la nivelul partidului.

Am avut si o discutie politica cu domnul Daniel Constantin, inainte de Anul Nou. Nu stiu daca intre timp si-a schimbat punctul de vedere, nu mi-a transmis acest lucru. Cel mai probabil dupa Paste vom organiza Congresul", a spus Tariceanu.

El a afirmat ca exista deja o serie de organizatii care solicita organizarea unui Congres cat mai rapid. Tariceanu a spus si ca, in urma acestui Congres, se va renunta la actuala conducere bicefala, care a fost doar o etapa tranzitorie. "Vom merge pe o formula de conducere unica", a spus el.

Nici Calin Popescu Tariceanu si nici Daniel Constantin nu si-au anuntat pana in acest moment oficial candidatura la sefia unica a ALDE.

Surse politice au declarat ca o discutie pe tema Congresului ALDE a avut loc si vineri, la sedinta coalitiei de guveranare, intre Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, la care a participat si seful PSD, Liviu Dragnea.

Motivul este legat de disensiunile dintre aripile ALDE - cea a fostului PC, condus de Constantin, si cea a fostului PLR, condus de Tariceanu.

In timp ce Tariceanu vrea un congres rapid, in primavara, Constantin sustine ca Statutul impune ca alegerile in partid sa aiba loc de jos in sus, de la filiale pana la centru, iar acest proces ar dura mai mult.

Disensiunile pornesc de la interpretari diferite ale prevederilor statutare, cu privire la momentul in care trebuie sa aiba loc Congresul.

Prezenta lui Liviu Dragnea la aceste discutii a avut ca scop evitarea conflictului, avand in vedere ca in teritoriu au loc dispute frecvente pe aceasta tema, iar in unele filiale ar exista chiar si riscul unei rupturi.

Citeste mai multe despre:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Congres ALDE Tariceanu presedintie unica , #ALDE