Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu crede ca e periculos sa inchidem ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati

Marti, 29 August 2017, ora 11:16
4730 citiri
Tariceanu crede ca e periculos sa inchidem ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca una dintre principalele amenintari la adresa securitatii regionale ori globale ar putea fi tentatia de a inchide ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati, in numele unor interese superioare de ordin strain, strategic sau economic.

"Securitatea nu este doar o chestiune de inzestrare si cooperare strategica si militara, ci poate, in primul rand, una de consolidare si promovare a democratiei. Pacea nu este eterna atunci cand este incheiata intre republici ce se autoguverneaza liber si democratic.

Principalul dusman al securitatii, fie aceasta regionala sau mondiala, este guvernarea autoritara. Cand intr-o tara este suprimat un drept sau dispare o libertate, ordinea internationala devine mai nesigura", a afirmat presedintele Senatului, marti, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

Tariceanu a precizat ca s-ar putea, in viitorul imediat, ca una dintre principalele amenintari la adresa securitatii regionale ori globale sa fie tentatia de a inchide ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati.

"S-ar putea, in viitorul imediat, ca una dintre principalele amenintari la adresa securitatii regionale ori globale sa fie propriul nostru pragmatism, tentatia de a inchide ochii la derapajele de la democratie ale unor aliati, in numele unor interese superioare de ordin strain, strategic sau economic", a mai spus Tariceanu.

Sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare ale Romaniei din strainatate participa, incepand de marti, la Bucuresti, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, eveniment dedicat mizelor politicii externe a Romaniei, care se desfasoara in fiecare an in preajma zilei de 1 septembrie, Ziua Diplomatiei Romane.

Citeste si ce a spus cu aceeasi ocazie Liviu Dragnea despre ambasadorii straini la Bucuresti

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tariceanu amenintari securitate derapaje democratie, #Tariceanu reuniune anuala ambasadori, #reuniune anuala ambasadori romani , #ALDE