Tariceanu: Daca Ponta pleaca de la Guvern, PSD se poate trezi ca nu mai are majoritate

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 22:53
5312 citiri
Tariceanu: Daca Ponta pleaca de la Guvern, PSD se poate trezi ca nu mai are majoritate
Foto: Captura Antena 3

Presedintele Senatului si copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a explicat joi seara care ar fi urmarile unei ipotetice plecari a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului.

Intrebat daca premierul va ramane in fruntea Guvernului, Tariceanu a raspuns, la Antena 3: "Cred ca da", oferind si explicatiile in acest sens. "Toti colegii mei stiu bine care sunt mecanismele politice si constitutionale. Daca guvernul ar cadea, presedintele poate sa cheme partidele la consultari (...), iar PSD se poate trezi ca nu mai are majoritate".

O alta varianta ar fi, a spus el, organizarea alegerilor anticipate, dupa ce presedintele ar desemna un premier care nu are sustinerea majoritara si ar exista doua propuneri respinse.

"E ipotetic, nu cred ca va renunta, pentru ca stie care sunt consecintele. In momentul acela i se dau presedintelui toate cartile in mana. Victor Ponta este absolut constient de riscuri. (...) Mergem inainte pana in 2016", a explicat Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat ce relatie are cu liderul interimar al PSD, acesta a declarat ca buna, aratandu-se optimist si in ceea ce priveste viitorul acesteia: "Cu Liviu Dragnea ma cunosc de multa vreme si am lucrat bine. Am avut discutii cu el si impartasim multe preocupari comune. Asa cum am lucrat foarte bine cu Victor Ponta si voi continua, asa voi face si cu Liviu Dragnea".

Referitor la PNL, insa, acesta a tinut sa puncteze "pozitionarea de partea institutiilor de forta". Tariceanu e convins ca aceasta este consecinta naturala a faptului ca PDL a fost patronat de Traian Basescu.

Tariceanu: Romania a regresat, a involuat in 25 de ani

Seful Senatului a mai tinut sa remarce faptul ca "in Romania echilibrul puterilor in stat s-a stricat". Chiar daca e bine ca suntem "spectatorii unei ample campanii de combatere a coruptiei", dupa cum s-a exprimat el, nu trebuie sa uitam ca "puterea absoluta corupe si ea", un fapt "grav si care reprezinta un atentat la fundamentele democratice ale oricarui stat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Tariceanu plecare Ponta guvern, #Tariceanu relatie Liviu Dragnea, #Tarieanu riscuri cadere guvern, #Tariceanu Victor Ponta , #ALDE