Tariceanu, despre declaratiile lui Ciolos in cazul cartelelor prepay: Daca avea informatii, era bine sa taca

Marti, 29 Martie 2016, ora 17:06
3620 citiri
Tariceanu, despre declaratiile lui Ciolos in cazul cartelelor prepay: Daca avea informatii, era bine sa taca
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu considera ca premierul Dacian Ciolos "era bine sa taca" in loc sa vorbeasca despre folosirea cartelelor prepay din Romania in pregatirea unor atentate teroriste, chiar daca avea astfel de informatii.

"Daca au fost folosite aceste cartele, are informatii - in fine, de la SRI inteleg ca nu -, dar daca ar fi avut aceste informatii, era bine sa le tina pentru el, pentru ca atunci nu compromiti actiunile serviciilor de depistare a celor care folosesc cartelele si in varianta cealalta era bine sa taca.

Daca nu ai informatii, nu vorbesti decat daca iti doresti sa pui Romania intr-o postura care este singulara. Eu nu am auzit vreo alta tara din Europa, oficialitati ale statelor respective sa puna propria tara intr-o astfel de postura - Romania, furnizoare de cartele pentru actiuni teroriste", a sustinut Tariceanu intr-o conferinta de presa.

Ciolos: Nu sunt si nu o sa fiu niciodata ofiter acoperit

El a remarcat ca, pe de alta parte, SRI "nu s-a hazardat" in a face aprecieri in lipa unor date.

SRI: Cartele telefonice din Romania, folosite in Siria si Irak, posibil si de suspecti de terorism

"Am vazut si comunicatul dat de SRI, care spune ca s-au folosit cartele prepay in zona Orientului Mijlociu, dar nu au date care sa confirme ca ele au fost folosite de persoane care sunt teroristi sau au legatura cu terorismul sau de romani care lucreaza in zona.

Si atunci intrebarea fireasca (...) este: daca SRI spune aceste lucruri, de unde are premierul informatii care se refera la faptul ca aceste cartele prepay au fost folosite de teroristi?", a adaugat Tariceanu.

Potrivit acestuia, trebuie adoptata o legislatie clara privind cartelele prepay, Tariceanu subliniind ca in aceasta privinta nu are "niciun fel de retinere".

Premierul Dacian Ciolos a declarat, duminica, la un post de televiziune, ca este nevoie de un control mai bun al vanzarii cartelelor prepay.

Ciolos: Cartele pre-pay din Romania, folosite la atentate in UE. Serviciile cer instrumente

"Ei se plang (autoritatile responsabile - n.red.)... stiti discutia veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, inteleg ca Romania e una dintre putinele tari din Uniunea Europeana care vinde inca cartele prepay fara un control de identitate. Inteleg chiar ca au fost folosite in ultima perioada cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate in alta parte, in Uniunea Europeana, tocmai pentru ca exista aceasta flexibilitate in Romania", a afirmat Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Tariceanu Ciolos cartele, #Ciolos cartele teroristi , #ALDE