Tariceanu, discurs despre structuri oculte, la Congresul PSD. Propune o coalitie care sa conduca Romania pana in 2024

Sambata, 29 Iunie 2019, ora 12:41
5160 citiri
Tariceanu, discurs despre structuri oculte, la Congresul PSD. Propune o coalitie care sa conduca Romania pana in 2024
Foto: Arhiva Facebook Calin Popescu Tariceanu

In ciuda rezultatului foarte slab obtinut la alegerile europarlamentare, unde ALDE nu a trecut pragul electoral, Calin Popescu Tariceanu nu renunta la discursul prin care sustine ca exista structuri oculte si acuza serviciile de informatii pentru actiuni pe care le considera abuzuri.

Liderul ALDE a sustinut, sambata, la congresul PSD, un discurs in care a reclamat existenta "structurilor oculte", acuzand serviciile de informatii ca "nasc" partide, organe de presa, ONG-uri si miscari de strada "hastagrezistente". "Acestui sistem trebuie sa-i tinem piept pentru ca avem aceasta datorie fata de cei care ne-au votat. Va cer sa nu va lasati intimidati de trambitele neomarxistilor vopsiti in progresisti", le-a spus Tariceanu delegatilor social-democrati, citat de News.ro.

"Am fost si parteneri si adversari. (...) Am trecut prin toate, nu ne-au imbatat nici victoriile, nu ne-au doborat nici infrangerile. Suntem de aproape 30 de luni la guvernare. Nu ne-am luptat doar cu Opozitia, ci si cu structurile oculte - servicii secrete care se ocupa cu totul altceva decat ar fi firesc, care nasc partide si organe de presa aservite, patroneaza ONG-uri si miscari de strada hastagrezistente, nascute de insi care reactioneaza la ordin. (...) Sunt scosi din palarii magice insi de mucava care sunt impusi romanilor ca lideri si salvatori ai natiei", a sustinut Tariceanu.

El a amintit ca fostul judecator CCR Toni Grebla, in prezent secretar general al Guvernului, a fost achitat definitiv, dupa cum a fost achitat si fostul ministru de Interne Cristian David. "Toni Grebla, un om care a fost tarat in mizerie, distrus profesional, acuzat de fapte halucinante (...) . Mai haluciantna a fost declaratia fostului presedinte al CCR, Augustin Zegrean, ca, citez, Toni Grebla a fost executat de DNA pentru ca sistemul a dorit sa arate CCR ca nu e de capul ei", a continuat Tariceanu.

Liderul ALDE a acuzat "un sistem care a ajuns sa se ocupe pana si cu smulsul copiilor din sanul familiilor lor".

"Acestui sistem trebuie sa-i tinem piept pentru ca avem aceasta datorie fata de cei care ne-au votat", a mai afirmat presedintele Senatului.

El a sustinut ca PSD-ALDE nu a gresit cu modificarile la legile justitiei.

"Pe fond nu am gresit, am facut ce era corect, pentru ca justitia era in colaps. (...) Culoarele justitiei trebuie sa dispara, serviciile de informatii trebuie sa se retraga in cazarma, presa trebuie eliberata, strada trebuie sa redevina spatiu public de circulatie, nu loc de munca pentru isterici. (...) Avem datoria sa scoatem din justitia romana cuvantul paradeala", a subliniat Tariceanu.

Propune coalitie cu PSD pana in 2024

Cu aceasta ocazie, Calin Popescu Tariceanu a propus PSD un acord pentru o coalitie care sa guverneze Romania pana in anul 2024 si care sa permita sa fie la Cotroceni un presedinte echilibrat, interesat de tara si nu de realegerea ca sef de stat.

"As dori foarte mult sa batem in cuie Codul fiscal pentru ca oamenii sa poata aveam planuri pe termen lung. Nu vreau sa incheiem acest an fara sa avem un plan bine pus la punct pentru digitalizarea administratiei. Vreau sa mergem inainte cu descentralizarea. Va chem sa ducem la Cotroceni un presedinte adevarat, al tuturor romanilor, nu doar al gastilor grupate in spatele sau. Un presedinte care sa fie sensibil la nevoile celor multi", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a adaugat ca Romania nu isi mai poate permite sa aiba un presedinte care are ca singur scop realegerea in functie.

"Nu ne mai putem permite un presedinte al carui singur scop sa fie realegerea lui, care sa sacrifice valorile morale. Este timpul pentru un presedinte care sa ne uneasca si nu sa ne dezbine. Este timpul pentru un presedinte interesat de ceea ce lasa in urma lui si nu ce il asteapta in fata. Va propun un acord bazat pe o coalitie care sa guverneze Romania pana in 2024. Vreau de asemenea ca acest acord sa permita sa duca la Cotroceni un presedinte echilibrat si devotat tarii, tarii noastre vreau sa spun", a conchis Tariceanu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Tariceanu discurs congres PSD, #Tariceanu coalitie PSD 2024 , #ALDE