Tariceanu, inspirat de un primar condamnat pentru coruptie, a vorbit la Craiova despre progresul Romaniei

Sambata, 11 Mai 2019, ora 20:51
9295 citiri
Tariceanu, inspirat de un primar condamnat pentru coruptie, a vorbit la Craiova despre progresul Romaniei
Foto: Arhiva Facebook Calin Popescu Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat sambata la Craiova, unde a participat la prezentarea candidatilor partidului la alegerile pentru Parlamentul European, ca ceea ce impiedica Romania sa progreseze este coruptia din statul paralel si nedreptatile pe care acesta le genereaza, motiv pentru care acest subiect il preocupa permanent.

Potrivit presedintelui ALDE, dupa 30 de ani de la caderea comunismului, in Romania s-a reintrodus acelasi sistem de teroare prin care comunismul a condus tara 45 de ani, iar formatiunea pe care o conduce doreste sa elibereze justitia de pradatorii statului paralel.

"Am sa va spun un lucru care pe mine ma preocupa permanent: vrem sa fim o tara prospera, cu cetateni prosperi. Dar sa stiti ca prosperitate nu exista fara libertate. Cei care au cazut sub gloantele represiunii in decembrie 1989 nu au cerut nici paini, nici salam. Au murit pentru libertate. Libertatea a fost castigata greu in Romania, mai greu decat in orice alta tara din lagarul comunist. A fost castigata cu sange. Ei bine, nu am avut nicio clipa capacitatea sa imi imaginez ca dupa 30 de ani de la caderea comunismului, in Romania se vor reintroduce aceleasi sisteme prin care comunismul a condus Romania 45 de ani: sistemul de teroare, sistemul de ascultare a telefoanelor, fratia dintre securitate si procuratura. (...) Ei bine, din perspectiva ALDE, ceea ce ne impiedica sa progresam mai mult si mai bine este coruptia din statul paralel si nedreptatile pe care acesta le genereaza, abuzurile si excesele carora le-au cazut victime mii si mii de oameni nevinovati. Vreau sa eliberam justitia de pradatorii statului paralel", a spus Tariceanu, in fata a circa o mie de membri ALDE din Oltenia care au participat la prezentarea candidatilor organizata la Centrul Multifunctional din Craiova.

Presedintele ALDE a mai spus ca in ultimii 14 ani Romania a ajuns sa fie dominata de un sistem paralel de putere care i-a eliminat pe toti cei care nu au acceptat jocurile de culise, cum ar fi deciderea rezultatului alegerilor prezidentiale "in sufrageria lui Gabriel Oprea, cu sprijinul lui Coldea, Dumbrava si al procurorilor de la DNA, in frunte cu Kovesi".

"Din pacate, in ultimii 14 ani Romania a ajuns sa fie dominata de acest sistem paralel de putere care a hotarat sa-i elimine pe toti cei care aveau curajul sa stea drepti, sa nu se inconvoaie, sa nu accepte jocurile de culise, sa nu accepte ca rezultatul alegerilor in loc sa fie decis de dumneavoastra, cetateni liberi, sa fie decis in sufrageria lui Oprea, cu sprijinul lui Maior, cu sprijinul lui Coldea, cu sprijinul lui Dumbrava, cu sprijinul procurorilor de la DNA, in frunte cu Kovesi si cu cei specializati in anchete care sunt absolut copiate dupa metodele din anii '50, cum sunt cei de la DNA Ploiesti, de la DNA Oradea sau de la DNA Brasov. La 30 de ani de la Revolutie vom pune capat infractiunilor savarsite de statul paralel, ilegalitatilor si acestor nedreptati. Vreau sa combatem coruptia in mod egal, in mod legal, democratic si echilibrat. Lupta impotriva coruptiei nu trebuie sa fie un prilej de razbunare sau de eliminare a adversarilor politici. Nu este o vanatoare de vrajitoare pentru ca nu suntem intr-o dictatura din lumea a treia", a mai afirmat liderul ALDE si presedinte al Senatului.

La intalnirea electorala de la Craiova a participat si fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Emilian Francu, care a executat mai bine de doi ani de inchisoare fiind acuzat de fapte de coruptie.

"Vad in sala pe colegul nostru de la Valcea Emilian Francu, care a avut de indurat abuzurile sistemului din Romania si ca el probabil ca sunt si altii, dar prezenta lui aici in sala pe mine ma inspira, pentru ca imi dau seama ca trebuie sa depasim toate greutatile cu care ne confruntam pentru a ne atinge scopurile si idealurile noastre", a spus Tariceanu la inceputul discursului sau.

Primarul din Rm. Valcea, Emilian Francu, a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare, pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant, insa dupa doi ani de inchisoare, a fost eliberat conditionat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Tariceanu inspirat primar condamnat mita, #Tariceanu primar Rm Valcea , #ALDE