Tariceanu: Iohannis poate asculta vocea societatii, dar avem o Constitutie

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 17:47
4248 citiri
Tariceanu: Iohannis poate asculta vocea societatii, dar avem o Constitutie
Foto: Arhiva Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca ALDE va merge la Cotroceni, pentru consultari, vineri la ora 12:30, afirmand ca isi doreste gasirea, intr-un termen cat mai rezonabil, a unei solutii politice si precizand ca Iohannis poate discuta cu societatea civila, dar exista un cadru constitutional.

"Am primit invitatia de la presedintele Romaniei pentru maine (vineri -n.red.) ora 12:30. Dorinta noastra este ca solutia politica care se va gasi sa asigure continuarea evolutiei pozitive a societatii romanesti cu efectele benefice la nivelul veniturilor cetatenilor", a declarat joi copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Acesta a afirmat ca ALDE isi doreste rezolvarea actualei crize politice intr-un termen cat mai rezonabil pentru ca increderea cetatenilor si a mediului de afaceri sa nu fie afectata, in conditiile in care pietele sunt extrem de sensibile la aceste perioade de criza politica.

Sorin Cimpeanu, premier interimar. Iohannis se va consulta cu "ceea ce se numeste strada"

Tariceanu a mai spus ca solutia politica rezultata in urma consultarilor de la Cotroceni va trebui sa asigure nu numai increderea romanilor in evolutia tarii, cat si increderea partenerilor externi, cu privire la rolul pe care Romania si l-a castigat, pana in prezent, ca factor de stabilitate si de incredere.

"Predictibilitatea politicii romanesti si a pozitiei Romaniei nu trebuie sa fie in niciun moment pusa sub semnul intrebarii", a declarat Tariceanu.

Copresedintele ALDE a refuzat sa faca publica propunerea pe care o va face presedintelui Klaus Iohannis, la consultarile privind alegerea unui nou premier.

"Propunerea ALDE nu o vom face decat maine presedintelui, nu am sa fac aceasta propunere in public inainte de a ne prezenta la consultari", a spus liderul ALDE.

Cat priveste propunerea presedintelui Iohannis de a invita societatea civila si reprezentantii strazii la consultari, Tariceanu a afirmat ca presedintele Iohannis "are toata libertatea" de a proceda cum crede de cuviinta, insa, statul functioneaza intr-un cadru democratic care trebuie respectat.

"Presedintele, sigur, are toata libertatea sa procedeze cum considera intr-un moment de criza politica majora. Exista si alte voci care poate nu au posibilitatea de expresie in Parlament, poate sa fie si aceasta o modalitate, dar pana la urma functionam intr-un cadru democratic constitutional, care trebuie sa fie respectat si pe care sigur ca presedintele intelege sa il respecte, nu am niciun fel de dubiu in aceasta privinta", a apreciat Tariceanu.

Copresedintele ALDE a afirmat ca oamenii politici trebuie sa arate ca asculta vocea societatii, insa, fara indoiala intr-o democratie parlamentara exista institutii care au reprezentativitate, asa cum este Parlamentul, care bun sau rau este reflectarea societatii romanesti, in asamblul ei.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Tariceanu Iohannis vocea strazii, #Tariceanu vocea societatii Constitutie , #ALDE