Un senator PSD ii da replica lui Tariceanu: Nu se pune problema desfiintarii venitului minim garantat

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 16:55
3518 citiri
Un senator PSD ii da replica lui Tariceanu: Nu se pune problema desfiintarii venitului minim garantat
Foto: Ziare.com

Senatorul PSD Gabriela Cretu a precizat, vineri, in replica la declaratia presedintelui ALDE Calin Popescu Tariceanu privind necesitatea renuntarii complete la venitul minim garantat, ca din punctul de vedere al PSD nu se pune aceasta problema.

Solicitata sa comenteze faptul ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca formatiunea sa vrea sa sustina in coalitie eliminarea venitului minim garantat, Gabriela Cretu a raspuns: "Domnul Tariceanu e un om de dreapta, observ chiar de dreapta radicala, ceea ce nu m-as fi asteptat".

"PSD e un partid, cum ii spune si numele, social-democrat, care identifica drept una dintre principalele probleme, daca nu chiar principala problema a Romaniei si nu doar a Romaniei, din pacate si a UE, inegalitatea.

Si masurile noastre, in genere, sunt menite sa ofere solutii pentru aceasta problema. Deci nu se pune problema desfiintarii venitului minim garantat. (...) Nu se pune problema, nu cred ca va fi problema desfiintarii venitului minim garantat", a spus Gabriela Cretu.

Aceasta a aratat ca ALDE este partener la guvernare, iar intr-o coalitie lucrurile se discuta.

"Intr-o coalitie se discuta lucrurile. E o propunere, nici nu a fost facuta oficial, a fost mai curand un comentariu", a mai spus Gabriela Cretu.

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca trebuie sa se renunte complet la venitul minim garantat, "care este o invitatie la nemunca", afirmand ca, in Romania, este criza de forta de munca si ca masura se impune pentru mentinerea ritmului de crestere prevazut in programul de guvernare.

"Trebuie sa renuntam complet la venitul minim garantat, care este o invitatie la nemunca, mai ales in contextul in care, in Romania, in momentul de fata este criza de forta de munca. Sunt societati comerciale care merg sa aduca forta de munca din tarile vecine.

Deci nu putem, daca avem criza de forta de munca, sa ii lasam pe unii sa stea acasa pe venitul minim garantat, in loc sa se duca la munca. Eu cred ca si din punct de vedere al demnitatii individuale a fiecaruia este preferabil sa castigi un ban muncit decat sa stai cu mana intinsa sa primesti un ajutor de la stat", a declarat Tariceanu.

Acesta a afirmat ca masura ii vizeaza pe cei carora li se ofera locuri de munca si le refuza, preferand sa traiasca din venitul minim garantat, nu pe cei care sufera de handicap.

Tariceanu a spus ca PSD "a tinut in trecut la venitul minim garantat", insa crede ca in actualele conditii social-democratii vor analiza cu toata obiectivitatea propunerea ALDE.

Citeste si In timp ce Occidentul pregateste un venit minim garantat, Romania vrea sa elimine aceste ajutoare. Cat ne costa acum si cati oameni primesc VMG

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Tariceanu desfiintare venit minim garantat, #PSD venit minim garantat, #Tariceanu PSD venit minim garantat , #ALDE