Antonescu afirma ca e sustinut la presedintia PNL de 27 de filiale

Joi, 19 Februarie 2009, ora 16:24
2316 citiri
Antonescu afirma ca e sustinut la presedintia PNL de 27 de filiale
Foto: Antena3

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca este sustinut pentru functia de presedinte al PNL de 27 de filiale liberale si ca nu doreste sa fie intr-un tandem cu Ludovic Orban, care este probabil sustinut pentru "o alta" pozitie in partid.

"Relatia mea cu Orban e una colegiala, dar intre doi indivizi. Nu suntem la tandem. Eu daca as avea dorinte de tandem sau de cuplu, va asigur ca as exprima dorinte in legatura cu alte persoane, categoric de alt sex decat Orban. Eu nu am astfel de dorinte, candidatura mea e una individuala, nu candidez in tandem.

Eu va vorbesc de o sustinere oficiala pentru candidatul Crin Antonescu semnata de presedintii acestor organizatii. Orban e probabil sustinut pentru o alta functie in conducerea partidului, si mi se pare absolut normal. Eu vorbesc de functia de presedinte", a precizat Antonescu, prezentand numarul de filiale care-l sprijina pentru presedintia PNL - anume 27, informeaza Newsin.

Vicepresedintele PNL a respins categoric varianta unui tandem, acuzand chiar ca aceasta ar fi fost impusa de presa, desi Ludovic Orban s-a referit explicit la o astfel de formula in care sa intre alaturi de "bunul sau prieten", Crin Antonescu.

Precizarile lui Antonescu au fost facute in contextul in care, in cadrul conferintei de presa, i s-a atras atentia ca acele filiale despre care sustinea ca-l sprijina la Congres sunt aceleasi pe care se bazeaza si Ludovic Orban, printre care Brasov, Sibiu, Hunedoara, Caras-Severin, Maramures, Gorj, Prahova, Arges, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Tulcea, Vrancea, Botosani.

De altfel, vicepresedintele PNL a dorit sa-si prezinte obiectivele si mijloacele prin care sa reformeze PNL, adica principiile care stau la baza programului sau cu care se prezinta in Congres.

El s-a ferit sa-si atace totusi oponentii, in special pe Calin Popescu Tariceanu, pe motiv ca a facut-o deja in ultimii patru ani.

"E clar pentru noi toti, presupun ca si pentru Tariceanu, si pentru Orban, si pentru amandoi impreuna daca fac un tandem, ca PNL trebuie sa ofere o alternativa", a subliniat el, referindu-se inclusiv la confruntarea care trebuie sa aiba loc cu Traian Basescu "ca patron" al aliantei PDL-PSD.

Intrebat despre grupurile de interese din partid, Antonescu a replicat ca "nu exista grupuri de interese ale PNL", ci ca se refera la "legatura cu elementele dinamice din punct de vedere economic".

"Este o competitie care nu inseamna un razboi", a conchis liderul PNL, adaugand ca mandatul de presedinte al lui Tariceanu se va incheia la Congres, dar conducerea PNL este o echipa in care va exista "un loc eminent" si pentru Ludovic Orban, si pentru Calin Popescu Tariceanu.

Vicepresedintii Crin Antonescu si Ludovic Orban si-au anuntat candidatura la presedintia partidului, impotriva actualului lider, Calin Popescu Tariceanu. Conducerea va fi aleasa in cadrul Congresului Extraordinar din 20-21 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Crin Antonescu, #presedintie PNL, #Ludovic Orban, #Calin Popescu Tariceanu , #Crin Antonescu