Crin Antonescu: Basescu nu are niciun Dumnezeu

Miercuri, 14 Ianuarie 2009, ora 15:20
2794 citiri
Crin Antonescu: Basescu nu are niciun Dumnezeu

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu declara ca presedintele Traian Basescu este cel care nu a dorit cu adevarat o guvernare PD-L-PNL si anunta ca nu are de gand sa candideze la presedintia PNL.

"Cel ce nu a vrut foarte tare o guvernare PD-L-PNL Basescu a fost. Daca ar fi vrut, ar fi facut obisnuitele presiuni, s-ar fi scos pe tapet obisnuitele tentatii, care ar fi complicat lucrurile. Dar e bine cum s-a intimplat", a declarat Antonescu intr-un interviu acordat pentru Academia Catavencu.

Vicepresedintele liberal spune ca PNL-ului ii convine mai mult in opozitie. "Asa ca noi suntem mici, intr-un rol mare. Ramane de vazut cum il vom juca. Si cred ca rolul acesta ni se potriveste mai bine, decat cel avut la guvernare", afirma Antonescu.

Acesta sustine ca Traian Basescu nu are nici pe departe anvergura de politician pe care i-o atribuie sustinatorii. "Domnul Basescu e in stare de orice, pe scena noastra mica. Basescu e un jucator pe scena noastra mica. In materie de politica externa, nu se pricepe, nu se baga, nu face nimic. Pe scena noastra, e bine ca e-n stare de orice. E ager, cinic, ia decizii rapide si le duce la indeplinire. Dar, n-are nici un Dumnezeu", afirma Crin Antonescu.

La masa de la Pelisor au jucat oameni de afaceri controversati

Pe de alta parte, Antonescu spune ca si in jurul lui Traian Basescu exista oameni de afaceri asupra carora planeaza suspiciuni nu mai putine decat cele asupra lui Patriciu.

"Tariceanu nu a facut demersuri de a influenta justitia, iar Patriciu a fost saltat, ca un infractor, de vreo doua ori. Problema de principiu este ca asa cum vorbea de banditi de la masa guvernului, cum vorbea despre Chiuariu, Seres, Pacurariu, ce afirmatii a facut despre Gabriel Oprea, nu?, si uite-l acum pe domnul Basescu brat la brat cu ei.

Seres era spion, parca. Seres este azi presedinte la Investitii Straine, Oprea ministru de Interne. Nu mai spun ca la masa de la Pelisor au jucat oameni de afaceri asupra carora planeaza suspiciuni nu mai putine decat cele asupra lui Patriciu. Cine? Domnul Cocos", spune Antonescu.

Prin actualul guvern se trece pragul nesimtirii

"In politica romaneasca, odata cu numirea acestui guvern, s-a mai trecut un prag, cel al nesimtirii, nerusinarii. Poti 15 ani sa ma injur cu unul si apoi, sa devin aliat cu el. Bun, poate pot, dar e nevoie de o explicatie. In guvernul Boc se intimpla un lucru jenant, oamenii politici isi dau pantalonii jos in vazul lumii si se pare ca, deja, si publicul nu e surprins de asta. E un fel de 'merge si asa' si-n asta se complac si criticii cei mai severi", mai afirma Crin Antonescu.

Sunt unii pedisti care au imaginea domnului Basescu pe mobil

Vicepresedintele PNL il critica si pe premierul Emil Boc pentru populismul de care a dat dovada prin ordonanta emisa in legatura cu interzicerea cumulului salariu-pensie.

"Dumnealui impune un stil unic in politica. Asa cum dumnealui a vorbit sforaitor si populist mai tot timpul, acum a dat o ordonanta, asta cu salariile si pensiile, care e in mod vadit un lucru negandit", a declarat Antonescu acuzandu-l pe Boc ca "se dovedeste ca fiind complet neincalzit pentru guvernare".

"Dar este evident ca domnul Boc nu poate indruga o vorba, fara a nu se face ecoul domnului Basescu. Nu e singurul caz, sint unii pedisti care au imaginea domnului Basescu pe mobil", afirma ironic Antonescu.

Nu vreau sa ii iau locul lui Tariceanu

Pe de alta parte, Antonescu spune ca este mai apropiat acum de presedintele PNL Calin Poepscu Tariceanu decat pe vremea cand erau la guvernare si ca nu are de gand sa ii ia locul.

Intrebat daca va candida la sefia partidului, Antonescu a raspuns "Eu, nu".

"Vom vedea cu calm cand e mai bine sa fie congresul. Avem o problema de repozitionare a partidului in opozitie, ceea ce nu e usor, si, va trebui sa ne gandim la un candidat la presedentie. Stiti ca nu sunt un apropiat al lui Tariceanu, am fost critic chiar in anumite momente delicate, dar asta nu inseamna ca acum vin sa-l sap", a declarat Antonescu pentru Academia Catavencu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Crin Antonescu, #Calin Popescu Tariceanu, #Traian Basescu, #congres PNL , #Crin Antonescu