Intoarcerea lui Tariceanu (Opinii)

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 12:16
9978 citiri
Intoarcerea lui Tariceanu (Opinii)
Foto: tariceanu.ro

Putini sunt cei care stiu precis cate zile mai are Crin Antonescu in fruntea PNL, dar funia sa politica e tot mai aproape de par.

Cu toate ca vioara intai a imaginii useliste a Romaniei in relatia cu Uniunea Europeana a fost zilele acestea Victor Ponta, pentru care "si da-i, si lupta" pare sa fie categoria principala a mentalului, doar ca destinatarul e prea puternic pentru puterile sale, o iesire la rampa suparata, dar responsabila, a lui Calin Popescu Tariceanu il asaza pe seful liberal in linia intai a pocelii.

Ii transfera declaratiile lui Victor Ponta referitoare la constructia urmatorului exercitiu bugetar al UE lui Crin Antonescu la picior si acesta n-are unde sa fuga.

Ce a spus Tariceanu: "Cred ca declaratiile total neinspirate la adresa Uniuni Europene, a institutiilor europene, a unor lideri europeni au fost o greseala care risca sa ne puna intr-o postura de tara izolata, marginalizata si frustrata, de tara care nu a inteles mecanismele europene, n-a inteles practicile si conduita europeana. (...) O pozitie puternica in acest domeniu se construieste foarte greu, se construieste in timp si se construieste cu eforturi si nu cu eforturi de orice fel, eforturi mari, care presupun sa nu existe in aceasta atitudine nici tafna, nici artag, dar mai degraba diplomatie, conexiuni in lumea occidentala cu prieteni si aliati puternici, cu prieteni si aliati puternici statornici, demersurile sa fie facute cu calm, cu rabdare".

Omul stie ce vorbeste. Va aduceti aminte cum s-a dus el la Bruxelles si a semnat, alaturi de Traian Basescu, Tratatul de aderare, in plina cafteala cu seful statului, care nu reusea sa-l convinga se demisioneze?

Va aduceti aminte ce crispat era, cum strangea din dinti la poza de grup, in timp ce presedintele trimitea jurnalistii la plimbare, cu textul "despre astea discutam acasa", de cate ori il incitau sa-i arda premierului vreo doua verbe?

A fost cea mai buna demonstratie ca barbatii de stat, in ciuda faptului ca le vine sa-si care pumni in cap, lasa pe plan secund muschiuletii atunci cand vine vorba despre imaginea Romaniei, de interesele ei.

Desigur ca nu credeam ca voi ajunge sa dau exemplu in materie de colaborare comportamentul de atunci al lui Tariceanu si Basescu, si nu cred ca sunt singurul. Povestea de marti, insa, din plenul Parlamentului, imi aduce aminte ca in momentul in care Cozmin Gusa prognoza o buba mare in USL, am crezut ca bate campii. Dar m-am inselat, mea culpa!

Caci afirmatia fostului presedinte liberal, atitudinea sa responsabila in ciuda inclestarii politice din 9 decembrie, arata la orizont o furtuna teribila. Oare cat de mare este aisbergul din PNL?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Tariceanu atac Ponta Antonescu, #Tariceanu Romania Uniunea Europeana, #Tariceanu conducere PNL Antonescu , #Crin Antonescu