Presa de azi: Oprescu si Iliescu, aliati contra lui Geoana

Miercuri, 25 Martie 2009, ora 07:22
3007 citiri
Presa de azi: Oprescu si Iliescu, aliati contra lui Geoana

Sorin Oprescu: "Nu voi candida in 2009, il sustin pe Crin", noteaza Gandul in editia sa de miercuri. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, anunta, intr-un interviu pentru Gandul, ca nu va candida pentru Cotroceni anul acesta si ca-l va sustine pe Crin Antonescu.

Primarul general spune ca va fi alaturi de Crin, ca o "replica morala" a gestului facut de acesta in vara lui 2008, atunci cand liberalul l-a sustinut in campania pentru Primaria Generala, impotriva tuturor politicienilor care luptau contra sa.

"Am spus-o pe fata ca mi-e prieten. Pentru ca nu e corupt, nu e derbedeu, e baiat destept si onest. Intr-un cuvant, un om de caracter", sustine Oprescu.

Oprescu il sustine pe Antonescu pentru Cotroceni, titreaza Cotidianul. Primarul general al Capitalei anunta ca nu va candida la prezidentialele din 2009 si ca, in schimb, il va sustine pe candidatul PNL.

Sorin Oprescu il sustine pe liberalul Crin Antonescu la Presedintia Romaniei. "Eu cred in el, o spun cu toata sinceritatea. Crin este o persoana apropiata sufletului meu, pentru ca in toata lupta pe care am dus-o cu partidele politice, in campanie, a venit langa mine, reusind, prin acest gest, sa-si supere inclusiv partidul din care face parte. Atunci cum sa nu ma bucur si cum sa nu ma fi dus si in campanie sa-l sprijin cu toata deschiderea? Am spus-o pe fata ca mi-e prieten.

Pentru ca nu e corupt, nu e derbedeu, e baiat destept si onest. Intr-un cuvant, un om de caracter", afirma Oprescu. In acelasi timp, primarul Capitalei afirma ca nu va candida in 2009 la prezidentiale: "Am ramas consecvent propriului meu refuz! Nu voi candida in 2009", a subliniat acesta.

Oprescu si Iliescu, aliati contra lui Geoana, noteaza Evenimentul Zilei. Sorin Oprescu si Ion Iliescu s-au inteles sa-si declare sustinerea pentru Crin Antonescu. Astfel, cei doi vor sa discrediteze candidatura lui Mircea Geoana la presedintie.

Sorin Oprescu, imediat dupa Ion Iliescu, a intrat in corul sustinatorilor lui Crin Antonescu la presedintia Romaniei. Spre iritarea lui Mircea Geoana, candidatul PSD, primarul general al Capitalei si-a declarat marti sprijinul fata de liderul liberal si a precizat inca o data ca nu va candida la sefia tarii.

Potrivit unor surse din PSD, Oprescu a iesit cu aceste declaratii la sugestia lui Ion Iliescu, planul fiind tocmai acela de a-l enerva pe Mircea Geoana si de a-i sabota candidatura la prezidentiale.

Anuntandu-si preferinta pentru Crin Antonescu, si Iliescu, si Oprescu semnalizeaza ca liderul PSD nu se bucura de intreaga sustinere a social-democratilor si a "satelitilor" lor.

Coalitia anti-Basescu a gasit "baiatul destept" ne anunta Romania libera. Sorin Oprescu a declarat ca va fi alaturi de Crin Antonescu, drept o "replica morala" a gestului facut de acesta in 2008, in campania electorala pentru Primaria Capitalei, cand l-a sprijinit sa devina edilul Bucurestiului.

Oprescu a afirmat ca e prieten cu Antonescu, sustinand despre liderul PNL ca n-ar fi corupt, nici "derbedeu", si i se pare chiar un "baiat destept si onest", un "om de caracter". Cu ocazia anuntului referitor la Antonescu, Oprescu a mai precizat inca o data ca s-a decis sa nu candideze pentru Cotroceni.

Liderul PNL a primit inca o confirmare oficiala de sprijin din partea omului de afaceri Dinu Patriciu, care s-a declarat convins luni seara, la un post de televiziune, ca Antonescu il poate invinge pe Traian Basescu, poate impune un guvern liberal si da formatiunii o imagine mai apropiata de liberalism decat PNL al lui Tariceanu.

"Cred ca PNL are nevoie de o schimbare, de o figura noua, atunci cand starea lui s-a schimbat de la putere la opozitie. Imaginea lui Tariceanu a fost erodata de guvernare, iar cabinetul sau s-a sprijinit pe suporturi neliberale", a mai spus Patriciu.

Ziua ne informeaza ca Antonescu ii multumeste lui Iliescu. Noul presedinte al PNL a tinut sa ii multumeasca, luni seara, la un post de televiziune, lui Ion Iliescu pentru cuvintele frumoase pe care acesta le-a spus despre el, caracterizandu-l drept "un nobil intelectual".

"Este inteligent, are un discurs agreabil si este un om decent si fara apetenta in imbogatirea personala", declarase Ion Iliescu, marturisind ca si l-ar fi dorit pe Crin Antonescu in PSD.

Liberalul Dinu Patriciu a declarat in aceeasi zi, la postul public de televiziune, ca noul presedinte al PNL il poate invinge pe Traian Basescu, poate impune un Guvern liberal si deja da partidului o imagine mai apropiata de liberalism decat cea din ultimii patru ani.

El a aratat ca spriijinul sau pentru PNL este constant la vedere, nu neaparat pentru un om sau altul. Sorin Oprescu a anuntat ca sprijina candidatura la Presedintie a lui Antonescu.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Iliescu Oprescu Geoana, #Crina Antonescu Oprescu , #Crin Antonescu
Comentarii
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
"Prostănacul" veleitar are iar portiţa închisă cum se va mai adapta mediului acest CAMELON ?