Tariceanu il indeamna pe Antonescu sa se mai si opuna valului popular

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 16:44
2719 citiri
Tariceanu il indeamna pe Antonescu sa se mai si opuna valului popular
Foto: Romania Libera

Calin Popescu Tariceanu are numai cuvinte de lauda pentru succesorul sau la sefia PNL, Crin Antonescu. Tariceanu spune ca acesta are un discurs deschis, de dreapta, si il sfatuieste sa aiba curajul sa se si opuna valului popular, dand exemplu referendumul pentru Parlament unicameral.

"Crin Antonescu are un discurs politic interesant, deschis, curajos, nu as putea spune ca nu se bazeaza pe valorile liberale, din contra. Sigur ca este in fata unor provocari importante. Ceea ce a insemnat candidatura la presedintie din 2009 a fost un prim test, pe care l-a trecut cu bine. Marile provocari vor veni: cele doua randuri de alegeri din 2012, unde presedintele de partid este principalul motor", a declarat Tariceanu intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, in care a recunoscut, totusi, ca situatia din partid nu este nici pe departe "perfecta".

Fostul lider al PNL a spus ca partidul sau trebuie sa se concentreze pe solutiile politice pe care trebuie sa le ofere electoratului extrem de dezamagit de situatia actuala si a puncta ca liberalii nu trebuie sa se teama sa ia decizii in contradictie cu asteptarile populare.

"Va trebui sa ne asumam si noi un anumit rol care nu este intotdeauna acela de a fi in linie cu asteptarile populare. Cred ca forta unui lider intr-un partid mare si serios, de anvergura, este sa aiba cateodata curajul sa nu se lase dus de valul popular.

Una din problemele actuale care se va pune in viitor este recladirea increderii in institutii - guvern, partide, parlament - nu se va putea face mergand numai pe ceea ce oamenii cred. De exemplu cred ca este o formula nefericita cu parlamentul unicameral", a declarat fostul premier liberal.

Dinu Patriciu, dezamagit de promisiuni sau sperante

Referitor la disensiunile dintre Crin Antonescu si Dinu Patriciu, fostul lider al PNL a sustinut ca subiectul nu este nici de prima pagina, nici de interes larg, si nici macar pe el, membru PNL, nu il preocupa tema nemultumirilor lui Dinu Patriciu la adresa partidului sau, exprimate frecvent in ultima vreme in editorialele publicate in Adevarul.

"Ce va pot spune: probabil ca are niste dezamagiri legate de anumite promisiuni sau sperante pe care le-a nutrit, poate indreptatite, poate neindreptatite, si acest lucru il face sa aiba aceasta atitudine. Este bine ca, in loc sa vedem partide cu o unanimitate ingrijoratoare, exista si voci critice", a precizat el.

Rugat sa comenteze criticile pe care Antonescu le-a primit pentru alianta facuta cu partidul lui Dan Voiculescu si pentru sustinerea pe care i-o acorda acestuia, Calin Popescu Tariceanu a dat un raspuns la fel de diplomatic.

"Eu nu pun accentul pe o persoana, pentru ca o persoana, oricat de influenta, nu poate sa determine o eticheta, cel putin in privinta noastra, iar USL este evident ca se sprijina pe doi piloni: PNL si PSD. PC nu se poate spune ca are o pondere comparabila cu a celorlalti doi", a declarat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Tariceanu Antonescu Patriciu, #Tariceanu vot uninominal, #Tariceanu Dan Voiculescu , #Crin Antonescu