Procesul de marturie mincinoasa al lui Tariceanu s-a amanat pana pe 21 ianuarie 2019

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 10:45
7059 citiri
Procesul de marturie mincinoasa al lui Tariceanu s-a amanat pana pe 21 ianuarie 2019
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a amanat luni, pana pe 21 ianuarie 2019, judecarea apelului DNA in cazul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa in legatura cu ancheta privind retrocedarea Fermei Baneasa.

Motivele: unul dintre judecatori si-a depus la CSM cererea de pensionare, iar avocatul lui Tariceanu a solicitat termen pentru studierea motivelor de apel.

Potrivit unor surse din magistratura, judecatorul Aurel Ilie si-ar fi depus cererea de pensionare.

Astazi, avocatul Dan Apostol a cerut termen pentru studierea motivelor de apel, deoarece au fost depuse vineri. Procurorul DNA a fost de acord cu amanarea acestui proces. Tariceanu nu s-a prezentat astazi la Inalta Curte.

Presedintele completului de 5 judecatoru, Iulian Dragomir, a pus in vedere DNA sa formuleze, pana pe 14 ianuarie, o cerere scrisa de probe.

Pe 9 noiembrie, Inalta Curte a tras la sorti componenta noilor completuri de 5 judecatori. Completul care ar trebui sa-l judece pe Tariceanu este format din Lavinia Lefterache, Ionut Matei, Ilie Gheorghe Aurel, Ioana Bogdan si Stefan Pistol.

Judecatorul Stefan Pistol urmeaza sa fie inlocuit cu unul dintre magistratii supleanti, in conditiile in care acesta a facut parte din completul de 3 judecatori care a dat decizia in faza de fond a procesului.

Cine a dat decizia de achitare

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost achitat in mai 2018 in acest caz.

DNA cerea o sentinta de 3 ani de inchisoare, in timp ce politicianul a spus ca este nevinovat si a pledat pentru achitare.

Dosarul era pe rolul instantei din iulie 2016. Completul care a dat sentinta a fost format din judecatorii Constantin Epure (presedinte), Stefan Pistol si Geanina Arghir.

Constantin Epure a intrat in componenta completului in septembrie 2017, dupa ce judecatorul Ana Maria Dascalu s-a pensionat. Dupa schimbarea componentei instantei, magistratii au readministrat o parte din probatorii.

Al doilea om din stat

Calin Popescu Tariceanu este in acest moment al doilea om in stat, fiind presedintele Senatului din 2014. Partidul fondat de acesta, ALDE, este in coalitia de la guvernare.

Tariceanu a fost ales de patru ori deputat in Parlamentul Romaniei si este la al doilea mandat de senator. In perioada 2004-2008, el a fost premier al Romaniei, in timpul guvernarii Aliantei Dreptate si Adevar (PNL+PD) .

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Tariceanu marturie, #Ionut matei tariceanu, #Tariceanu marturie mincinoasa , #DNA