Boc: PD-L si PSD nu vor fi niciodata de aceeasi parte a baricadei (Video)

Sambata, 09 Mai 2009, ora 17:51
1653 citiri
Boc: PD-L si PSD nu vor fi niciodata de aceeasi parte a baricadei (Video)

Premierul Emil Boc s-a ferit sa spuna numarul de locuri pe care le vrea partidul pe care il conduce, PD-L, in Parlamentul European, dar nu a ezitat sa precizeze ca partidul pe care il conduce nu va fuziona niciodata cu PSD si ca cele doua formatiuni politice nu se afla de aceeasi parte a baricadei, in ciuda guvernarii comune.

Invitat la o emisiune la postul Realitatea TV, el a recunoscut insa ca e aproape de 14, 15, asa dupa cum i-a sugerat moderatorul emisiunii 3X3. "PD-L are pregatirea organizatorica, ideologica si politica sa obtina cel mai mare numar de locuri", a declarat el optimist.

El a subliniat faptul ca exista riscul ca, in conditiile prezentei la vot slabe, UDMR sa fie suprareprezentat. UDMR ar putea obtine 3 locuri la europarlamentarele de anul acesta.

Intrebat daca presedintele Basescu este de ajutor partidului, primul ministru a declarat ca "presedintele face ce face de cinci ani". A admis, totusi, ca partidul are un avantaj atat timp cat Traian Basescu este in functie.

"Daca presedintele este prezent la evenimentul de azi nu inseamna ca e presedintele partidului". In plus, potrivit lui Boc, "presedintele a raspuns unei invitatii, asa cum a raspuns si invitatiilor altor partide".

Cat despre potentiala candidatura a lui Traian Basescu la prezidentiale, Emil Boc a spus "Daca avea ceva de anuntat, anunta".

Celelalte partide au un singur program, anti-Basescu

"In timp ce alte partide au programe anti-Basescu (...) noi am venit cu un program orientat catre Parlamentul European", a mai spus premierul.

Referitor la atacurile lui Geoana si la PSD in general, premierul a declarat ca "aceste doua partide nu vor fuziona niciodata, nu vor fi niciodata de aceeasi parte a baricadei".

Numind cateva realizari ale actualului Guvern in conditiile crizei, Boc a pomenit stabilizarea cursului euro, TVA-ul care a ramas neatins, la fel ca si cota unica.

Cat despre impozitul forfetar, Emil Boc a spus "Nicio lege nu e eterna in perioada de criza". A recunoscut ca acesta este la un nivel ridicat, dar ca exista o Ordonanta de Urgenta in pregatire, care va fi discutata maine, si care presupune diminuarea evaziunii fiscale in Romania.

Primul-ministru a admis totusi ca, la sfarsitul lunii aprilie, Executivul "nu a fost departe" de a nu putea plati salariile si pensiile.

"Nu am fost departe de un asemenea moment. Am depasit varful acela, sper sa nu mai apara altul, dar am facut eforturi si am platit salariile si pensiile la timp, cu banii pe care ii avem in buget. Stam in deficitul bugetar pe care il avem, nu am iesit, nu am facut ridicare de buget pozitiva, ci dimpotriva, negativa", a precizat Emil Boc.

Presedintele PD-L a evocat si cheltuielile facute de penelisti, "care au aruncat 600 de milioane de euro pe cadouri". "E suparator sa-i vezi cum dau lectii", a spus Emil Boc, referindu-se la Vosganian si la Tariceanu.

Legea salarizarii unice, gata la 30 iunie

Referindu-se la legea salarizarii unice, care "nu a fost facuta timp de 18 ani", seful Guvernului a spus ca "Guvernul are sansa istorica, unica, de a face asta". A si numit un termen pentru finalizarea ei: 30 iunie.

"Va intra in vigoare la 1 ianuarie 2010. Nu se poate pe parcursul anului; trebuie un buget nou", a explicat el. "Filosofia legii este cresterea accelerata a salariilor categoriilor sociale aflate la baza piramidei, de la 1 ianuarie 2010.

Salariul sefilor de agentii guvernamentale, 48 de milioane de lei vechi

"Am redus drastic salariul sefilor de agentii guvernamentale, la 48 de milioane de lei vechi", mai spus Boc, anuntand ca urmeaza sa se aprobe restructurarea agentiilor guvernamentale.

A dat ca exemplu de eficienta cancelaria primului ministru, care pe vremea lui Nastase si Tariceanu avea 42 de consilieri, iar in prezent are doar jumatate.

Cat despre controversatii inspectori guvernamentali, premierul a lansat o teorie cel putin interesanta si anume aceea ca acestia sa se intoarca la meseriile lor de baza si doar atunci cand este nevoie de ei sa se fie chemati si platiti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc europarlamentare, #Traian Basescu, #candidati europarlamentare PDL , #Emil Boc