Presa de azi: Boc balbaie oferta electorala a PD-L

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 06:37
1963 citiri
Presa de azi: Boc balbaie oferta electorala a PD-L
Foto: Gardianul

PD-L a lansat documentele de guvernare, titreaza Romania libera in editia de marti. PD-L a lansat, luni, doctrina economica si sociala, in care propune desfiintarea contractului colectiv de munca la nivel national, introducerea pensiei de solidaritate sociala, initierea legii responsabilitatii fiscale si avanseaza, la nivel european, ideea libertatii de miscare a valorilor.

Liderii PD-L le-au prezentat analistilor, reprezentantilor societatii civile Programul de guvernare, Programul politic si Doctrina economica si sociala a partidului. Insa abundenta elementelor tehnice prezentate in limbaj de specialitate in locul unuia accesibil a contrariat auditoriul.

De-a lungul celor trei ore de dezbateri, mai multi invitati au preferat sa plece. "Daca prezentati acest program de guvernare si in campania electorala cum ati facut-o astazi, cum au parasit destul de multi aceasta sala, asa se vor scurge si votantii", i-a taxat analistul Iosif Boda pe liderii PSD.

Evenimentul Zilei scrie ca Boc balbaie oferta electorala a PD-L. Presedintele PD-L, Emil Boc, a nimerit luni, cu precizie, doar unul din cele trei atuuri din programul de guvernare cu care, in opinia sa, partidul poate cuceri electoratul.

Intrebat, la o dezbatere cu reprezentantii societatii civile despre programul de guvernare al PD-L, care sunt cele mai importante trei elemente ale acestuia, Boc a raspuns: "846 de kilometri de autostrada, 360 de lei pensia minima si cota unica de impozitare".

In realitate, democrat-liberalii isi propun sa realizeze doar 836 de kilometri de autostrada si sa dea numai 350 de lei pensie minima.

Pedelistii, nemultumiti de Guvern: Romania nu respecta contractul cu Uniunea, scrie Gardianul. PD-L doreste ca statul roman sa respecte contractul incheiat de Romania la intrarea in Uniunea Europeana, fie ca "e vorba de mediu, fie ca e vorba de Justitie", a declarat, luni, Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele democrat liberal.

In acest context, el a criticat decizia luata de Senat cu privire la modalitatea de alegere a procurorilor-sefi. "Multi nu inteleg asta. Suntem stat membru al UE. Avem un contract cu ei si trebuie sa-l ducem la indeplinire indiferent ca vorbim de mediu sau de justitie. Ceea ce a facut recent Senatul Romaniei, schimband modul de numire a procurorilor, este o incalcare a contractului cu UE", a precizat Stolojan.

Liderul PD-L crede ca, in conditiile in care se considera ca "ar fi mai bine ca procurorul-sef sa fie numit de CSM", statul roman ar trebui sa renegocieze "contractul" pe care tara noastra il are cu UE.

PD-L si-a lansat public, luni, componentele "sociala si economica" ale programului de guvernare, eveniment la care au luat parte, printre altii, liderii PD-L Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Elena Udrea si Gheorghe Barbu.

Plenul Senatului a decis, acum doua saptamani, ca procurorul general al Romaniei si sefii DNA si DIICOT vor fi numiti de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Sectiei pentru procurori a CSM, seful statului fiind scos din aceasta procedura.

"Gandim altfel" fara audienta, este titlul din Ziua. Prezentarea Programului de guvernare, a Programului politic si a Doctrinei economice si sociale ale PD-L - eveniment desfasurat luni - s-a redus la discurs tehnic si plictisitor, motiv pentru care mai multi invitati, dar si membri de partid, au parasit sala inainte ca aceasta sa ajunga la final.

Lansarea ofertei electorale a fost un dute-vino continuu din cauza prezentarilor prea lungi presarate cu prea multi termeni de specialitate. Adriean Videanu a fost cel care a reusit sa plictiseasca cel mai mult audienta, folosind in discursul sau despre modelul macroeconomic al partidului multi termeni tehnici, motiv pentru care o parte din invitati, dar si colegi de-ai sai au parasit sala in care avea loc dezbaterea si au preferat sa stea in hol, savurand o cafea.

Asa ca, prim-vicepresedintele PD-L a fost nevoit sa prezinte planurile de dezvoltare a economiei unei sali pe jumatate goala. Sub sloganul "Gandim altfel", pedelistii au sustinut ca, daca vor ajunge la guvernare, printre cele mai importante proiecte pe care vor sa le puna in practica se numara mentinerea cotei de impozitare la 16%, acordarea unei pensii minime garantate de 350 de lei pensionarilor din agricultura care au venituri mici, dar si marirea alocatiei pentru copii de la 40 la 100 de lei.

"In plus, se doreste eliminarea a peste 100 de taxe si impozite, dar si incurajarea companiilor care isi investesc profitul in utilaje si echipamente noi, prin scutirea de impozit", a subliniat Theodor Stolojan, candidatul partidului la functia de prim-ministru.

Oferta PD-L va fi supusa unor dezbateri publice, urmand ca forma ei finala sa fie prezentata la inceputul campaniei electorale.

Din Gandul aflam ca PD-L il arunca in lupta cu Tariceanu pe patronul unei fabrici de mezeluri. Patronul Angst, Sorin Minea, este asul din maneca PD-L impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu in Ilfov.

PD-L s-a decis asupra omului de afaceri ex-PC, pentru colegiul in care liderul PNL incearca sa obtina un mandat de deputat. Minea a confirmat pentru Gandul intentia sa de a candida impotriva lui Tariceanu, prezentandu-si decizia ca pe "un act de revolta".

Omul de afaceri se jura ca a luat decizia in momentul in care a vazut la televizor "sceneta" in care presedintele PNL Ilfov i-a propus primului ministru sa se mute cu candidatura din sectorul 1.

"Cred ca cei care locuiesc in Ilfov sunt mai prosti decat cei din sectorul 1 si o sa-l voteze. Vreau sa-i demonstrez ca se inseala, nu sunt asa de prosti", a spus Minea. "M-am saturat sa merg cu jalba in protap si sa-i spun sarut-mana", a adaugat el, aratandu-se revoltat de modul in care guvernul i-a tratat pe producatorii din industria alimentara si de "pomana pe care Tariceanu o da acum ca si cum ar da din buzunarul propriu".

"Sunt satul de politicianism. Chiar asa e de sigur pe el Tariceanu?... A venit asa de calare pe caii albi ai PNL...", a incheiat Minea, mentionand si ca ar fi vrut sa-l invete o lectie pe ministrul de Finante, Varujan Vosganian, dar ca acest lucru nu este posibil, dat fiind ca el locuieste in Buftea, iar Vosganian candideaza la Iasi.

Craciunescu arbitreaza pentru PD-L, titreaza Cotidianul precizand ca fostul cavaler al fluierului a acceptat oferta lansata de Elena Udrea si va candida pentru un post de senator de Valcea.

Fostul arbitru international, Ion Craciunescu, va candida pentru un post de senator din partea PD-L in judetul Valcea.

"Am avut o convorbire cu doamna Elena Udrea, iar apoi am discutat si cu domnii Blaga si Berceanu, iar de aici pana la a lua decizia a fost un singur pas. Voi candida in colegiul Valcea-Nord", a declarat pentru Cotidianul, Craciunescu.

Acesta a precizat ca PD-L a fost singura formatiune care i-a facut vreo oferta. Alaturi de Craciunescu, pe lista de achizitii a PD-L s-ar mai putea afla avocatul Gabriel Biris, specializat in avocatura fiscala.

Acesta de altfel a si lucrat la oferta de guvernare a democrat-liberalilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#PDL, #oferta, #guvernare, #Emil Boc, #Stolojan , #Emil Boc