Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa de azi: Premierul Boc, varful de lance al atacurilor la PSD

Luni, 01 Iunie 2009, ora 07:20
2258 citiri
Presa de azi: Premierul Boc, varful de lance al atacurilor la PSD

Emil Boc afirma ca "spiritul celor 322" nu a murit inca, titreaza Ziua in editia de luni.

Emil Boc a declarat duminica, la Craiova, ca "spiritul celor 322" de parlamentari care au votat pentru suspendarea presedintelui in 2007 nu a murit inca si ca Romania nu ar mai fi fost datoare si nu se afla in prapastie daca vechea guvernare nu ar fi incalcat regulile democratiei.

Premierul a mai afirmat, la lansarea candidatilor PD-L pentru alegerile europarlamentare, ca Guvernul Tariceanu a cheltuit banii tarii ca la cazinou.

"Am luat tara intr-un moment foarte nefavorabil, in momentul in care o guvernare iresponsabila a cheltuit banii Romaniei ca la cazinou", le-a spus Emil Boc simpatizantilor PD-L aflati in sala de spectacole a Filarmonicii Oltenia din Craiova.

In discursul sau, Emil Boc le-a readus aminte democrat-liberalilor de cei 322 de parlamentari care, in aprilie 2007, au votat in favoarea suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, afirmand ca "spritul celor 322 nu a murit inca" si ca acestia "au pervertit functionarea democratiei".

Boc: "Spiritul 322" nu a murit, noteaza Evenimentul Zilei. In pelerinajul sau prin Romania pentru a prezenta eurocandidatii, presedintele PD-L, Emil Boc, s-a oprit duminica la Craiova, unde a declarat ca "spiritul 322", aluzie la parlamentarii care au propus suspendarea presedintelui Traian Basescu, nu a murit, desi "poporul" le-a intors spatele.

"Spiritul 322 inca nu a murit in aceasta tara. Amintiti-va cat rau au facut cei 322 Romaniei. Au pervertit functionarea democratiei in conditiile in care poporul a spus cu 75 la suta "NU" propunerii celor 322, le-a intors spatele. Acea guvernare a mers mai departe", a declarat premierul Emil Boc.

In opinia sa, Cabinetul Tariceanu a dus tara pe marginea prapastiei. "O guvernare minoritara, netransparenta, care ne-a dus pe marginea prapastiei, ne-a cheltuit banii, ne-a cheltuit banii din privatizare, ne-a lasat cu un deficit de 5,4 la suta, nu au pus bani de-o parte pentru vremuri rele. Asta a insemnat sa infrangi vointa poporului, sa infrangi ceea ce oamenii au decis", a mai spus acesta.

Premierul Boc, varful de lance al atacurilor la PSD, scrie Romania libera. PD-L schimba foaia in relatia cu PSD pe ultima suta de metri a campaniei electorale pentru europarlamentare si lanseaza atacuri dure la adresa colegilor de la guvernare.

Varful de lance al ofensivei PD-L este insusi premierul Emil Boc. "Spiritul 322 nu a murit inca", a declarat Boc la Craiova, facand referire la parlamentarii PSD care au initiat in 2007 procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu. "Amintiti-va cat de rau au facut cei 322 poporului roman", a mai spus premierul.

Declaratiile lui Emil Boc au fost completate de criticile liderilor PD-L, Cristian Preda si Cezar Preda, la sfarsitul acestei saptamani, la adresa social-democratilor. Vicepresedintele Cezar Preda sustine ca PSD nu doreste realizarea reformelor si fuge de reforma "ca necuratul de tamaie".

"PD-L s-a dus la guvernare cautandu-si aliati pentru reforma. I-am cautat si in 2004, i-am gasit pe liberali, care au mers alaturi de noi, au promis reforma, dar au plecat de langa noi. In 2008 am luat altii la guvernare, social-democratii. si acestia ne-au promis ca vor face reforma. Ii vedem insa in aceste zile fugind de reforma ca dracu' de tamaie. Noi, PDL, avem vreun aliat sau suntem singuri, ca de obicei?", a spus Preda.

De asemenea, candidatul democrat-liberalilor la PE, Cristian Preda, sustine ca Mircea Geoana este "un captiv al baronilor locali".

Cotidianul anunta ca Blaga si Berceanu pun tunurile pe PSD. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat, duminica, la Craiova, ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu cu presedintele PSD, Mircea Geoana, care l-a sustinut sa ramana la guvernare, au "praduit" impreuna tara.

"Domnul Geoana are alte preocupari ca sa-si intareasca armata. Le promite ca daca vor castiga alegerile in toamna vor avea pesedistii prim-ministru. Eu le spun sa stea linistiti, ca sapte ani nu vor avea in conditiile astea. Uita domnia sa ca impreuna cu domnul Tariceanu, pe care l-a sustinut doi ani, au praduit Romania", a declarat Vasile Blaga.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu i-a menajat deloc pe partenerii de guvernare.

"Mi-e foarte greu sa vin si sa spun ca m-am dus la Bucuresti, la minister, cu foarte multe sperante. Lasasem ministerul cu mai putin de doi ani inainte si credeam ca o sa-mi fie foarte usor sa repornesc si sa accelerez lucrurile. Dar am gasit un dezastru, pentru care formula domnului Stolojan, << lacustele liberale >>, e formula de alint", a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Emil Boc, #atac PSD, #spiritul 322 , #Emil Boc