Replici acide intre Emil Boc si liberali in Parlament

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 13:36
3416 citiri
Replici acide intre Emil Boc si liberali in Parlament

Prezentarea textului motiunii de cenzura in fata parlamentarilor s-a lasat cu replici acide intre premierul Emil Boc, presedintele PNL, Crin Antonescu, fostul premier Calin Popescu Tariceanu si fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

In timpul discursului sau premierul Emil Boc l-a numit pe Varujan Vosganian "titirez", asta dupa ce presedintele liberal Crin Antonescu il compara pe seful Executivului de la tribuna parlamentara cu un mecanic de tren beat, "beat de euforia puterii".

Emil Boc le-a transmis liberalilor ca s-a inchis definitiv epoca in care se dadeau bani clientelii politice, asa cum era pe vremea lor.

"E cazul sa va despartiti de mentalitatea fostilor guvernanti. Acea epoca cand se dadeau bani clientilor politici este definitiv inchisa. Noi suntem un Guvern responsabil de aceea am facut legea Educatiei, dar si legea restructurarii agentiilor guvernamentale.

Asa ca gata domnule Vosganian, nu mai aveti agentii din a carui bani sa va finantati campania. Cum ati permis unei agentii sa dea 15 milioane de euro pe un sediu pe care nici azi nu il foloseste?", a declarat premierul.

Emil Boc nu a uitat sa le reaminteasca celor de la PNL ca au cheltuit banii si nu au facut nici cinci kilometri de autostrada

"E normal sa va para rau, dar este prea tarziu. Azi (joi n.red.) am venit in fata Parlamentului ca sa spun ca Guvernul si-a asumat aceasta lege pentru ca este necesara. De aceea va rog sa respingeti motiunea de cenzura", a mai declarat Boc.

Crin Antonescu a tinuta sa ii dea replica premierului, dar i-a multumit si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ca i-a oferit acest "privilegiu".

"Multumesc Roberta! Esti om, respecti regulamentul si dai dreptul la replica", a exclamat Antonescu.

Liderul liberal i-a transmis premierului ca o sa ii spuna lui Basescu ce a facut si ce nu la timpul potrivit.

"Domnule premier vreau sa va spun ca a mai existat un Blaga care nu era Vasile", a mai declarat Crin.

PNL si UDMR contesta legea unica a salarizarii

Motiunea de cenzura pe legea unica a salarizarii a fost depusa joi de liberali si de membrii Uniunii Democrate Maghiare din Romania.

Principalul repros adus de PNL si UDMR este acela ca legea unica nu ar fi trebuit facuta intr-o perioada in care economia tarii este afectata de criza.

Liberalii au avut nevoie de sustinerea UDMR pentru a intruni numarul de semnaturi necesar depunerii motiunii. Initial, legea amendata trebuia sa fie cea a educatiei, insa UDMR a ales sa depuna motiunea pe textul legii salarizarii unitare pentru ca este cea mai contestata de catre diferitele categorii bugetare afectate si, totodata, cea mai "nepregatita" lege dintre cele trei pachete pe care Guvernul si-a asumat raspunderea.

Ramane de vazut, insa, daca motiunea va trece, avand in vedere ca PSD si PD-L au anuntat ca niciun parlamentar din grupul lor nu va vota motiunea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Emil Boc schimb replici, #Varujan Vosganian titirez, #discurs motiune cenzura , #Emil Boc