Tariceanu, despre criza: Boc a trecut ca gasca prin apa si nu are nicio vina

Luni, 10 Mai 2010, ora 21:15
1785 citiri
Tariceanu, despre criza: Boc a trecut ca gasca prin apa si nu are nicio vina
Foto: Ziare.com

Calin Popescu Tariceanu a declarat marti seara ca premierul Emil Boc si Traian Basescu vorbesc numai de guvernarile trecute, nu si de cea actuala, atunci cand se discuta despre situatia economica dezastruoasa in care ne aflam. Mai mult, Boc se poarta ca o "gasca" ce "a trecut prin apa" in timpul guvernarii si nu are nicio vina, spune Tariceanu.

"Sa stiti ca pe mine nu ma mira ca de actuala criza sunt vinovate toate guvernele Romaniei, incepand din 1990, iar domnul Boc a trecut ca gasca prin apa si nu are nicio vina. Domnul Boc si domnul Traian Basescu nu stiu cand vorbesc in lei si cand vorbesc in euro, fac confuzii in privinta platii datoriei publice din 1990 pana in prezent.

Calculele pe care le-a facut domnul Basescu trebuie date la gunoi si trebuie luate bugetele ca sa vedem cifrele", a declarat Calin Popescu Tariceanu la Antena 3.

Fostul premier a mai spus ca cel mai mare numar de angajati bugetari a fost la Interne, unde s-au creat institutii pentru obligatiile luate in relatia cu UE, referitor la numarul mare de bugetari pe care l-a atins aparatul de stat roman.

"In 2004 erau 900.000 de functionari iar acum sunt 1.400.000. Atunci, in 2004, cheltuielile pentru bugetari reprezentau 4,8% acum 9,4%. Faptul ca s-au adaugat clientele politica in administratie este evident", a spus si Adrian Nastase.

Nastase sustine ca Traian Basescu incearca sa arate ca toti suntem vinovati de "fundatura" in care ne aflam. "Banii (de la FMI - n.r.) s-au dus in realegerea lui Traian Basescu iar vinovatia lui nu va putea fi ascunsa", a spus liderul pesedist.

"Pana la sfarsitul anului intreaga administratie publica va fi blocata, fiindca vom avea o batalie in administratie pe cine va fi a cincea persoana care pleaca, fiecare va incerca sa-si asigure locul de munca iar eficienta administratiei va fi si mai scazuta, tocmai acum cand ar trebui sa fim eficienti in administrarea unor fonduri importante", a mai spus Adrian Nastase.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Tariceanu Boc criza, #Tariceanu Boc gasca , #Emil Boc