Tariceanu duce la CEDO procesul cu Emil Boc

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 19:28
2151 citiri
Tariceanu duce la CEDO procesul cu Emil Boc
Foto: Arhiva

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a precizat joi, dupa ce a aflat ca a pierdut procesul pe care i l-a intentat premierului, ca Emil Boc nu a adus nici o dovada in sprijinul afirmatiilor sale calomnioase, dar "instanta a apreciat ca, pentru oamenii politici, libertatea de expresie echivaleaza cu libertatea de a spune neadevaruri".

"Prin acest proces am demonstrat ceea ce am dorit sa demonstrez cand am initiat actiunea in justitie si anume ca nu exista vreo incalcare a legii, din partea mea, in legatura cu contractul Sterling.

In tot cursul procesului, domnul Emil Boc nu a adus nici o dovada in sprijinul afirmatiilor sale calomnioase. Cu toate acestea, instanta a decis sa nu-l oblige pe domnul Boc sa plateasca daune, fiindca e om politic, si oamenii politici au dreptul sa spuna orice neadevar", a declarat Tariceanu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Fostul premier considera ca acuzatiile lui Emil Boc "raman doar vorbe lipsite de orice fel de acoperire".

"De altfel, dovada suprema care arata ca Emil Boc a mintit in legatura cu acuzatiile la adresa lui Tariceanu este faptul ca, astazi, la 3 ani de la provocarea acestui scandal, Hotararea de Guvern in cauza este in vigoare si produce efecte. Daca ar fi fost consecvent cu propriile declaratii, dl. Boc ar fi anulat aceasta hotarare de guvern", se mai arata in comunicat.

Fostul premier PNL a mai spus ca "Romania are nevoie de altfel de oameni politici, care au nu doar responsabilitatea propriilor fapte, ci si a propriilor cuvinte".

"Un premier aflat in functie si care arunca acuzatii calomnioase in toate partile, prevalandu-se apoi de libertatea de expresie si neaducand nici macar o singura dovada in sprijinul propriilor declaratii compromite credibilitatea uneia dintre cele mai importante functii in stat. Voi face o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru ca aceasta sa se pronunte daca Emil Boc nu a depasit, prin neadevarurile pe care le-a spus despre mine, limitele libertatii de exprimare garantate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului", a mai precizat Tariceanu.

Tariceanu a pierdut procesul de calomnie intentat lui Boc

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a pierdut procesul de calomnie intentat, in urma cu mai bine de doi ani, actualului sef al Guvernului, Emil Boc, in legatura cu o serie de declaratii privind contractul Sterling.

Sentinta in aceasta cauza a fost data miercuri de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, care au preluat acest caz dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a respins, pe 18 iunie 2010, actiunea in care Tariceanu il acuza pe Boc de calomnie si ii cerea 100.000 de lei daune morale.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Calin Popescu Tariceanu proces, #proces calomnie Emil Boc , #Emil Boc