Tariceanu il critica pe Boc: Nu se moare din deficit (Video)

Marti, 17 Februarie 2009, ora 17:03
1860 citiri
Tariceanu il critica pe Boc: Nu se moare din deficit (Video)
Foto: Realitatea TV

"Emil Boc prezinta acuzatii populiste, cu un discurs exclusiv politic si cu aceleasi clisee precum 'greaua mostenire' sau 'risipa si nepasarea guvernului anterior'", i-a raspuns Calin Popescu Tariceanu atacului sefului Guvernului, cu ocazia prezentarii proiectului de Buget pe 2009.

In legatura cu afirmatiile premierului Boc, potrivit carora fosta guvernare a lasat un deficit bugetar excesiv, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca nici deficitul si nici excedentul nu pot fi reportate de la un an la altul, respectiv de la un buget la altul.

"Domnule Boc, deficitul si execedentul nu se raporteaza de la un an la altul. (...) Toate tarile europene au reusit sa se reconstruiasca si sa se modernizeze cu deficite mari si cu investitii mari. Romania are cea mai mica datorie din intreaga UE, si sa stiti ca nu se moare din deficit bugetar", a replicat liderul liberal.

Mai mult de atat, "in trecut, alte guverne au reusit sa realizeze proiecte importante pentru tara tocmai cu un deficit bugetar urias" a precizat fostul premier al Romaniei.

Tariceanu a declarat de la tribuna Parlamentului ca nu exista localitate in Romania care sa nu fi beneficiat de investitii in scoli, gradinite, dispensare sau infrastructura.

Fostul premier a mai spus ca investitiile masive din agricultura au facut ca anul trecut sa se inregistreze cea mai importanta productie agricola a Romaniei.

"In anul 2008, guvernarea liberala a reusit cea mai mare productie in agricultura, gratie investitiilor in modernizare facute de guvernul liberal", a subliniat fostul premier.

Calin Popescu Tariceanu a declarat ca, in schimb, actualul premier, Emil Boc, a prezentat cel "mai prost buget al Romaniei".

"Ceea ce ne este prezentat astazi e catastrofal, este cel mai prost buget al Romaniei din 1990 pana in prezent, iar acest buget 'garanteaza' intrarea Romaniei in recesiune", a mai declarat Calin Popescu Tariceanu.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
#Calin Popescu Tariceanu, #Emil Boc, #premier, #buget 2009, #critica buget, #Parlament , #Emil Boc