Tariceanu: PD-L este sedus de interpretarea marxista a dreptei

Luni, 16 Mai 2011, ora 23:27
3155 citiri
Tariceanu: PD-L este sedus de interpretarea marxista a dreptei

Politicile proaste pe care guvernul Emil Boc le-a promovat au condus la o scadere a numarului de locuri de munca, pana la nivelul anului 1960, cand populatia tarii era mult mai mica, sustine fostul premieri Calin Popescu Tariceanu.

"Scaderea numarului de locuri de munca este un rezultat al politicilor proaste pe care guvernul Boc le-a produs. Patru milioane de angajati este o cifra pe care Romania nu a mai inregistrat-o din 1960", a declarat liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor in cadrul unei emisiuni difuzate Antena 3.

Potrivit fostului prim ministru, PD-L incearca sa se autodefineasca de dreapta, dar in realitate sunt doar niste "impostori ai dreptei".

In sustinerea afirmatiilor sale, Tariceanu a dat ca exemplu mai multe masuri adoptate de guvernarea Boc care nu pot fi catalogate ca fiind de dreapta, printre care "cresterea impozitelor, a impozitelor pe munca, a celor pe contributiile sociale, majorarea TVA, introducerea impozitului minim obligatoriu, interzicerea cumului de functii sau impozitarea excesiva a drepturilor de autor".

"Politicile sustinute impotriva consumului nu sunt de dreata, sunt mai degraba de stanga. Am impresia ca ne intoarcem in comunism, cand cetateanul trebuia sa traiasca in saracie", a completat Tariceanu.

Totodata, fostul presedinte PNL a mai precizat ca nici lupta cu "statul social" pe care o poarta PD-L in momentul de fata nu ii crediteaza ca un partid de dreapta, ci dimpotriva.

"Masuri de stanga sunt si abolirea dialogului social si criticarea in mod absolut a formulei statului social. Statul social nu este un demers de stanga, ci este rezultatul unui demers pe care Bismark, care numai de stanga nu a fost, l-a intreprins. Statul social nu este o creatie de stanga, ci o creatie a unor oameni care s-au gandit ca societatea nu o sa progreseze daca vor exista discrepante sociale foarte mari (...) Toate astea fac ca PD-L sa fie sedus de intepretarea marxista a dreptei", a completat Tariceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Calin Popescu Tariceanu, #interpretarea marxista a dreptei, #impostorii dreptei, #PDL , #Emil Boc
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Tariceanule , de cate ori ai vandut pielea ursului din padure ? ai fi reusit sa faci o autobanda pana in 2067 ? o autobanda in 2067 care se gaureste din trei in trei luni , care sa fie in reparatie 11 luni jumate pe an , si sa coste cat toata China !