Pe ultima suta de metri, Tariceanu infiinteaza o noua structura in Guvern

Joi, 18 Decembrie 2008, ora 20:16
2920 citiri
Pe ultima suta de metri, Tariceanu infiinteaza o noua structura in Guvern

Premierul in functie, Calin Popescu Tariceanu, a decis, miercuri, infiintarea unei structuri guvernamentale care va urmari punerea in practica a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila, condusa de un director executiv, cu statut de consilier personal al premierului.

Tariceanu a semnat miercuri, 17 decembrie, decizia de infiintare a Secretariatului Permanent pentru Dezvoltare Durabila, in structura Cancelariei Primului-Ministru.

"Scopul constituirii Secretariatului il reprezinta asigurarea premiselor necesare promovarii patrimoniului istoric si cultural al comunitatilor locale din Romania, precum si a proiectelor de dezvoltare durabila in zona carpatica", se arata in comunicatul remis joi de Guvern.

Secretariatul general va avea printre atributii urmarirea implementarii Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila, a legislatiei ariilor naturale protejate si a activitatii de conservare, va sustine promovarea proiectelor de regenerare a padurilor din Carpati, de dezvoltare rurala si de conservare a arhitecturii traditionale in muntii Carpati.

Secretariatul va fi condus de un director executiv, cu statut de consilier personal al Primului-ministru. Secretariatul va avea un numar de 3 posturi, exclusiv directorul executiv. Noua structura va prezenta periodic prim-ministrului, spre analiza si decizie, propunerile de actiune in domeniu.

Consilierii lui Tariceanu s-au grabit sa isi dea demisia

Intre timp, seful Cancelariei premierului, seful de cabinet si 17 secretari si consilieri de stat au demisionat. Astfel, Dorin Marian a fost eliberat, la cerere, din functia de sef al Cancelariei Primului-Ministru, decizia de eliberare din functie fiind semnata de premier in 17 decembrie 2008. Incepand cu data intrarii in vigoare a deciziei, atributiile sefului Cancelariei vor fi exercitate de catre Ion Mircea Plangu.

Mihnea Constantinescu a fost eliberat, la cerere, din functia de consilier de stat, sef al cabinetului premierului. Decizia a fost semnata de Tariceanu in 15 decembrie 2008 si intra in vigoare la publicarea in Monitorul Oficial.

La data de 17 decembrie, Tariceanu a mai semnat deciziile de eliberare din functie, la cerere, a mai multor consilieri de stat din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, care vor intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial. Astfel, au demisionat Petre Roman - consilier de stat, inalt reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate, Tudor Chiuariu - consilier pe probleme de justitie, Valentina Contescu, Constantin Ciupagea, Stejarel Olaru, Bianka-Erna Szenczi, Nicolae Rotileanu, Florin Vodita, Ioan Roman, Adrian Titieni, Andrei Alexandrescu, Daniel Iliescu si Adrian Curaj.

Au mai fost eliberati din functii, la cerere, secretarii de stat Daniel Chitoiu - presedinte al ANAF - Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Zvetlana Preoteasa, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Remus Pricopie, secretar de stat in Ministerul Educatiei.

Atributiile presedintelui ANAF vor fi exercitate, temporar, pana la numirea in functie a noului presedinte al ANAF, de Eugen Ciorici, vicepresedinte al ANAF.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#structura noua Guvern, #Calin Popescu Tariceanu, #demisie consilieri , #guvern Tariceanu
Comentarii
P
Portarul de la Guvern
rank 1
Si eu cred la fel ! Sau mai degraba cred ca doar face pe nebunul , doar-doar o scapa pe motiv de nesnatos la cap !
M
MASONUL KONDYAKOV PRIETENUL CIOFLINGAREANULUI
rank 1