Stolojan: Tariceanu a tradat si a distrus Alianta DA

Luni, 19 Mai 2008, ora 12:17
1954 citiri
Stolojan: Tariceanu a tradat si a distrus Alianta DA

Theodor Stolojan, prim-vicepresedinte al PD-L, le-a luat apararea ministrilor PD din Guvernul Tariceanu, in ziua in care PSD a prezentat un bilant al guvernarii de dreapta.

Stolojan a laudat, luni, performantele ministrilor Vasile Blaga, Gheorghe Flutur si Monica Macovei, datorita carora, spune liderul PD-L, Romania a intrat in UE la 1 ianuarie 2007 si nu un an mai tarziu.

"PSD a prezentat un fel de raport prin care se incrimineaza singur, pentru ca Guvernul actual supravietuieste prin sprijinul direct al PSD si multe din masurile incriminate sunt luate de PSD si PNL...Cei incriminati in raportul PSD sunt cei datorita carora am intrat in 2007 si nu in 2008 in UE, adica Vasile Blaga, Monica Macovei si Gheorghe Flutur", a spus Theodor Stolojan.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a supravietuit cu tot cu Guvernul lui datorita sustinerii PSD-ului si pentru ca a tradat si a distrus Alianta DA, a mai acuzat Theodor Stolojan.

Conferinta de presa a PD-L a avut loc in aceeasi zi in care PSD a prezentat un bilant al guvernarii de dreapta, cu declaratii despre politica actuala in discursuri ale lui Mircea Geoana, Adrian Nastase, Ion Iliescu si Cristian Diaconescu.

PD-L a facut si un apel la incetarea violentelor in campanie, democrat-liberalii prezentandu-se drept victimele coalitiei celorlalte partide.

Theodor Stolojan a sustinut ca democrat-liberalii "sunt de regula in situatia de victime" ale violentei celorlalte partide care actioneaza "concertat" impotriva PD-L. Cat despre membrii PD-L implicati in acte violente, daca acestea vor exista, partidul le va condamna, a adaugat Stolojan.

In continuare, Stolojan a reafirmat ca ideea asa-zisului conflict dintre presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu este falsa, miza fiind batalia sefului statului impotriva "sistemului ticalosit".

Stolojan a invocat, in conferinta ulterioara sedintei Biroului Permanent National, momentul 19 mai 2007, cand "poporul roman a dat o lectie de democratie" partidelor ce au votat suspendarea presedintelui Basescu, idee invocata de seful statului cu ocazia Zilei Portilor Deschise ce a avut loc duminica, la Palatul Cotroceni.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#PNL, #Calin Popescu Tariceanu, #Theodor Stolojan, #PDL , #guvern Tariceanu