Tariceanu in plen: Am fost invitat aici la sfanta taina a casatoriei dintre PD-L si PSD

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 16:52
2240 citiri
Tariceanu in plen: Am fost invitat aici la sfanta taina a casatoriei dintre PD-L si PSD

Investitura Guvernului "Traim si vedem" pe data de 22 decembrie este, de fapt, "sarbatorirea sfintei taine a casatoriei dintre PD-L si PSD", a acuzat, luni, Calin Popescu Tariceanu.

Povestea lui Tariceanu este una cu iz de Romeo si Julieta si prezinta o casatorie de data asta nu imposibila, ci din interes intre PSD, stanga, si PD-L, dreapta, doua partide total opuse din punct de vedere al doctrinei politice, in genul familiilor rivale Capulet si Montague.

"Este o casatorie din interes politic si fericirea mirilor este pe ultimul plan. Tatal baiatului, care nu a venit astazi aici, a negociat acest mariaj cu tutorii fetei, baroni locali.

Am sentimente de regret pentru mire care, la o varsta tanara este pus in situatia de se casatori din interes si pleaca la palatul din deal cu o mireasa cam trecuta prin viata", a criticat Tariceanu Guvernul Emil Boc, dintre stanga si dreapta.

Ironic, Tariceanu a transmis "Casa de piatra!" noii coalitii guvernamentale. Potrivit liderului opozitiei, "s-a spulberat un mit", anume ca "PD este partid de dreapta", cu atat mai mult cu cat, a sustinut presedintele PNL, Emil Boc a pronuntat de multe ori cuvantul "stat", dar nu si "investitii".

Dupa ce atat PSD, cat si PD-L au fost adversari de temut in ultimii patru ani, Tariceanu subliniat ca "mastile au fost date jos si in fata noastra se prezinta astazi un guvern format din PD si PSD".

Potrivit liderului PNL, "discursurile goale despre stanga si despre dreapta, juramintele in fata electoratului" au fost uitat odata cu mirosul puterii.

"Din pacate", a continuat Tariceanu, "nu este o poveste, ci este chiar realitatea politica", criticand "data nuntii": "regret foarte mult ca data nuntii e cam rau aleasa" adica ziua de 22 decembrie, si a adaugat ironic ca poate mai potrivit ar fi fost 20 mai, 14-15 iunie ori 30 decembrie, "instaurarea Republicii Populare Romane".

Guvernul lui "Traim si vedem

"Guvernul lui 'Traim si vdem'", cum l-a apreciat Tariceanu, are un program de guvernare ceva mai prudent, insa vag, "realizat in stilul guvernului lui Vacaroiu", care in ciuda pretentiilor din campanie, nu vrea sa mentinta cota unica de impozitare.

"Nu am nicio indoiala ca textul anunta de fapt renuntarea la cota unica de impozitare. Renuntarea la cota unica reprezinta o poarta deschisa catre evaziune fiscala si munca la negru", a criticat din nou liderul PNL, adaugand ca din programul de guvernare Basescu-PSD lipsesc "celebrele meandre ale concretului si sinergia faptelor, dar s-ar putea sa fie si ele pe undeva, nu bag mana in foc".

Acelasi guvern este insa si "imoral din punct de vedere politic si din punct de vedere al programului de guvernare lasa mult de dorit", guvern pe care liberalii nu il considera cea mai buna solutie pentru Romania: "PD-L si PSD nu si-au armonizat programele de Guvernare pentru ca cel al PD-L nu avea nicio idee iar cel al PSD avea doar idei populiste".

"Presa a asemuit acest guvern cu monstruoasa coalitie din secolul XIX. Vom fi greu loviti daca tara va fi condusa cu nepricepere din criza in criza, de azi pe maine, si, din pacate, avem semnale ca asa va fi.

Programul actual de guvernare e ceva mai prudent, dar mult mai vag. E un program de guvernare fara nicio idee, solutie sau plan. E un program de guvernare realizat in stilul guvernului Vacaroiu. Este programul de guvernare al lui "Traim si vedem", este programul de guvernare Basescu - PSD.

Domnule Boc, ori sunteti neinformat, ori suntei dezinformat, ori nu va pricepeti. Vreau sa stiti ca se platesc salariile si pensiile", a declarat Calin Popescu Tariceanu, adoptand un discurs al unui lider din opozitie.

Ce va face guvernul Basescu-PSD?

Prognoza anuntata luni de Tariceanu la investitura noului Guvern "imoral" nu este deloc una roz: birocratie, demagogie si populism, stropite cu mugurii crizei economice, iar cea care va avea de suferit va fi clasa de mijloc.

"Nevoia de a inghesui PD si PSD la guvernare va duce la cresterea numarului de posturi si a birocratiei, pentru a inghesui clientela politica", si-a continuat Tariceanu acuzele.

"E datoria mea", a punctat liderul PNL, in calitate de premier pe o perioada de patru ani, "sa dau un avertisment clar domnului Boc: Daca nu ia masuri extrem de clare pentru preintampinarea crizei economice, efectele pentru Romania vor fi destul de grave".

"Factura unui program de guvernare redactat fara pricepere va fi platita de o tara intreaga. Daca nu trateaza problemele economice cu competenta si profesionalism, Guvernul va fi obligat sa creasca impozitele.

Ii avertizez pe viitorii guvernanti sa nu loveasca in clasa de mijloc", aspus Tariceanu, avertizand guvernul PSD-PD-L ca "daca se va plasa pe solutii populiste, risca sa arunce Romania in urma cu zece ani".

Ceea ce ar trebui sa faca viitorul Guvern, in opinia lui Tariceanu, este sa sustina "un pachet de masuri pentru a ajuta clasa de mijloc", sa pastreze premiul fiscal de 5% pentru plata la timp a obligatiilor fiscale si sa mentina planurile de reducere a TVA la 5% pentru locuinte noi si ieftine, cerinte exprese ale PNL.

Tariceanu a mai cerut mentinerea proiectului de alocare a 3 miliarde de euro ca ajutor de stat pentru investitiile noi.

Totodata, un alt "sfat" dat de Calin Popescu Tariceanu viitorului Guvern este sa reduca cheltuielile si sa cresca dobanzile pentru ca "daca ne multumim doar sa gestionam criza decalajul Romaniei fata de statele dezvoltate va creste".

Luni, liberalii au cerut in plenul Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului amanarea investiturii noului guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Calin Popescu Tariceanu, #premier Emil Boc, #Guvern PSD PDL, #investitura Guvern , #guvern Tariceanu