Tariceanu isi pregateste oferta electorala pentru urmatorii patru ani

Luni, 14 Iulie 2008, ora 16:43
742 citiri
Tariceanu isi pregateste oferta electorala pentru urmatorii patru ani

Liberalii au trecut la elaborarea ofertei electorale, pentru alegerile din noiembrie, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca partidul sau vrea sa obtina majoritatea voturilor, pentru ca PNL sa ramana la guvernare si in urmatorii patru ani.

Liderul PNL a mai declarat, luni, la incheierea sedintei saptamanale a conducerii PNL, ca o echipa coordonata de Varujan Vosganian, vicepresedinte PNL si ministru al Economiei, va intocmi oferta de guvernare a liberalilor pentru perioada 2009-2012.

Accentul principal din oferta PNL se va pune pe dezvoltarea infrastructurii, agricultura, sanatate, salarii si educatie.

Tariceanu a criticat partidele care fac promisiuni electorale fara sa prezinte si proiectii financiare realiste care sa insoteasca aceste programe. "Vad foarte mult diletantism in dezbaterile de la PSD unde se arunca cu cifre in stanga si in dreapta, doar pentru atragerea electoratului, fara o baza reala... Peste 90 % dintre obiectivele propuse de PNL (in 2004 - n.r.) sunt indeplinite, pentru ca am plecat de la realism."

Pana pe 25 august va fi definitivata oferta de guvernare, intre 25 august si 15 septembrie va avea loc dezbatere teritoriala, cu filiale si presa locala, apoi programul politic trebuie sa obtina aprobarea Delegatiei Permanente a PNL, astfel incat sa devina program electoral, a mai aratat presedintele PNL.

Un alt partid care nu a scapat de acuzatiile politice ale premierului Tariceanu este PD-L, despre care liderul liberal spune ca "nu a avut tresarire sa faca majoritati cu PSD-ul", dupa alegerile locale din luna iunie.

La randul sau, Varujan Vosganian a subliniat ca PNL reprezinta "Guvernul care nu promite sa faca, ci continua sa faca, diferenta dintre PNL si alte partide fiind aceea ca PNL este validat de rezultatele din 2005-2008".

Premierul a mai subliniat ca sub nicio forma nu va negocia, intr-o eventuala alianta, cota unica, pentru ca aceasta si-a aratat efectele benefice pe multiple planuri.

Tariceanu si echipa lui insista, de asemenea, pe respectarea unui buget multinanual cand se stabilesc proiecte si strategii, masura de lucru pe care o recomanda si altor formatiuni politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#PNL, #electoral, #Calin Popescu Tariceanu, #Varujan Vosganian , #guvern Tariceanu