Tariceanu: Soarta Guvernului este pecetluita, Basescu il asteapta pe Boc cu demisia

Luni, 14 Martie 2011, ora 23:09
1969 citiri
Tariceanu: Soarta Guvernului este pecetluita, Basescu il asteapta pe Boc cu demisia

Calin Popescu Tariceanu, fost premier al Romaniei, a declarat luni seara ca ultimele evenimente de pe scena politica arata ca soarta Guvernului Boc este pecetluita, iar presedintele Traian Basescu "il asteapta pe Boc cu demisia pana miercuri".

"Cred ca o serie de evenimete care au avut loc in ultima perioada, intalnirile pe care le-a avut presedintele Basescu cu sefii din PD-L, mesajul pe care l-a dat la televizor, ma fac sa cred ca soarta Guvernului Boc este pecetluita.

Basescu a dat un ultim semnal domnului Boc, il asteapta pana miercuri cu demisia semnata, urmand ca el sa accepte numai la momentul oportun formalizarea demisiei, pentru ca altfel ar putea sa incerce o manevra la motiunea de cenzura", a declarat Calin Popescu Tariceanu, luni, la Antena 3.

Fostul premier explica si motivele pentru care, in opinia sa, Emil Boc ar fi acceptat ultimatumul dat de presedintele Basescu, spunand ca o parte din Guvern, dar si o parte din PD-L, ii este ostil.

"Boc are o marja de manevra redusa daca incearca sa ramana in functia Guvernului, pentru ca o serie de membri ai Cabinetului sunt loiali lui Traian Basescu, iar in PD-L, numeroase organizatii judetene raspund la comenzile lui Traian Basescu. Nu il vad capabil pe Boc sa faca fata unei astfel de situatii, care ar presupune incercarea de a se mentine in fruntea unui Guvern, cand o parte din Guvern si o parte din partid ii este ostil", a explicat Tariceanu.

Liderul liberal adauga ca Boc, care a acceptat "cu mult regret" sa paraseasca sefia Guvernului, dupa doi ani de guvernare nu se poate prezenta in fata electoratului cu un bilant care sa le dea incredere cetatenilor.

"Ce urmareste Traian Basescu este blocarea lui Vasile Blaga prin impunerea lui Boc la sefia partidului, degajarea functiei de prim-ministru pentru a pune un prim-ministru tehnocrat. (...) Prin urmare vrea sa controleze in continuare si Guvernul si Partidul printr-un premier tenocrat care va fi, cum a fost si pana acum, un om de paie", a adaugat Calin Popescu Tariceanu.

Fostul premier a comentat situatia politica sustinand ca, indiferent ce premier va fi numit, acesta va fi "o marioneta" pentru presedintele Traian Basescu.

Basescu: Sunt dispus la scurtarea mandatului meu

"Nu asistam decat la o lupta fara menajamente pentru putere in PD-L, nu exista niciun fel de dezbatere ideologica. Asta ar trebui sa ii puna pe ganduri pe intelectualii care sustin PD-L si spun ca odata cu Codul Muncii, PD-L devine partid de dreapta. Este o lupta cu cutitele pe masa pentru putere, unde Romania a ajuns cam mica pentru vointa lor foarte mare si nu si-o mai pot imparti. Nu mi se pare ca situatia se schimba in vreun fel odata cu schimbarea Guvernului", a conchis Tariceanu.

Candidatura lui Boc, sustinuta de 26 de sefi PD-L: Blaga a strans doar 20 de semnaturi

Emil Boc a anuntat, duminica, in cadrul intalnirii dintre Traian Basescu si liderii PD-L, de la Vila Lac 1, ca va canida la sefia partidului: informatia a fost oferita chiar de Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, care a adaugat ca il sustine pe premier pentru sefia partidului.

Si presedintele Traian Basescu si-a aratat sprijinul pentru Boc, atacandu-l, intr-o emisiune la TVR 1 de luni seara, pe Vasile Blaga, pentru ca ar fi "furat startul" alegerilor interne, obligandu-l pe Boc sa se implice mult prea drevreme in campania pentru sefia PD-L.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tariceanu Boc demisie, #Tariceanu soarta Guvern, #Tariceanu demisie Guvern , #guvern Tariceanu