Si Tariceanu are propriul moment artistic: Recita o poezie si il imita pe Iohannis (Audio)

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 14:07
4389 citiri
Si Tariceanu are propriul moment artistic: Recita o poezie si il imita pe Iohannis (Audio)
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu nu s-a lasat mai prejos si a avut vineri propriul sau moment artistic, dupa ce Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au intrecut in recitat si cantat imnul Romaniei, candidatul PSD - gresit, cel al dreptei - corect.

In timpul unei discutii cu jurnalistii, la Parlament, despre acuzatiile ACL ca in 2015 vor creste taxele si impozitele din cauza masurilor sociale luate de Guvernul Ponta, Tariceanu a declarat ca una dintre motivatiile dreptei pentru aceste "minciuni" este de a baga frica in populatie, "intr-o incercare disperata de rasturnarea a scorului".

Seful PLR a adaugat ca cealalta motivatie, "ceva mai perversa", i-a amintit de o poezie a lui Constantin Tanase, pe care, de altfel, a si recitat-o:

"Rau era cu 'der, die, das'

Da-i mai rau cu 'davai ceas'

De la Nistru pan' la Don

Davai ceas, davai palton

Davai ceas, davai mosie

Haraso tovarasie"

Calin Popescu Tariceanu a spus ca Iohannis procedeaza ca in versurile de mai sus, dar "in varianta moderna". "Sta si ne povesteste cu ceasul de la bunici, cum merge el", a spus acesta.

Apoi, liderul Senatului l-a ironizat pe Klaus Iohannis. Tariceanu a inceput sa il imite pe candidatul ACL, vorbind rar si cu accent.

"Trebuie sa majoram niste taxe, nu-i asa? Ca-n Germania. Daca m-ati ales, la ce v-ati asteptat? La taxe ca-n Germania', a spus liderul PLR.

Duelul prezidential, faza pe imn

Scena a succedat alte doua momente artistice, unul al premierului, iar altul al lui Klaus Iohannis.

Victor Ponta a vrut se demonstreze, joi seara, ca stie toate versurile imnului national, din care referirea la Traian a fost scoasa in trecut la mitingurile USL. Candidatul PSD la presedintie s-a incurcat insa chiar de la al doilea vers.

Ponta spune ca stie tot imnul Romaniei, dar se incurca la al doilea vers (Video)

"Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte / In care te-adancira barbarii tai tirani", a spus Ponta, in loc de "barbarii de tirani".

La randul sau, Klaus Iohannis a cantat prima strofa din "Desteapta-te romane", pentru a demonstra ca, in comparatie cu Victor Ponta, stie versurile imnului.

Iohannis a cantat o strofa din imnul Romaniei, intr-o conferinta de presa (Video)

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ACL, Iohannis a fost intrebat de jurnalisti daca stie imnul. "Dumneavoastra ce credeti?", a intrebat Iohannis, mai mult retoric. Nu a asteptat niciun raspuns si a cantat, corect, prima strofa din imn. Apoi a precizat ca a cantat in corul liceului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Tariceanu poezie Iohannis, #Tariceanu imita Iohannis, #Tariceanu Iohannis , #Klaus Iohannis