Tariceanu: Dar domnul Iohannis ce experienta are ca a devenit presedinte?

Joi, 07 Februarie 2019, ora 21:14
9296 citiri
Tariceanu: Dar domnul Iohannis ce experienta are ca a devenit presedinte?
Foto: Arhiva (Senatul Romaniei)

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, s-a intrebat ce experienta are Klaus Iohannis de a devenit presedinte al Romaniei, referindu-se la refuzul sefului statului de a o numi pe Olguta Vasilescu la Dezvoltare, invocand ca aceasta nu are pregatirea necesara.

"Ce experienta in plus trebuie sa te califice? Dar domnul Iohannis ce experienta are ca a devenit presedinte? Este o viziune care este complet anacronica. Acestea sunt pozitii politice in toata lumea democratica (sic!) care are sisteme democratice ca si la noi.

Poti sa fii medic, iar eu am avut experienta cu un inginer care a devenit ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Toata lumea cred ca isi da seama ca un astfel de comportament dauneaza nu actului de guvernare, ci cetatenilor", a sustinut Calin Popescu Tariceanu, joi seara, la Antena3.

Pe de alta parte, seful ALDE a declarat ca nu a fost luata o decizie in legatura cu ce va face coalitia dupa ce Klaus Iohannis a refuzat numirea Olgutei Vasilescu la Dezvoltare, precizand ca acest lucru tine de premierul Viorica Dancila.

"Nu am luat nicio decizie, pentru ca acest lucru tine de prim-ministru, iar doamna premier e la Bruxelles. Sigur, cand va veni si va solicita, pot sa particip la aceasta discutie, dar pana atunci avem rabdare. Cred ca dauneaza imaginii Romaniei", a afirmat Tariceanu.

Reactia liderului ALDE vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, intr-o scrisoare adresata premierului Viorica Dancila, ca respinge numirea Olgutei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltarii, motivand ca nu are pregatirea necesara.

Seful statului solicita o alta propunere.

In scrisoare nu este precizat nimic in legatura cu Mircea Draghici, social-democratul propus de Viorica Dancila pentru functia de ministru al Transporturilor.

Guvernul urmeaza sa sesizeze la CCR un conflict constitutional intre Executiv si Presedintie din cauza refuzului sefului statului, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu. De asemenea, Lia Olguta Vasilescu a anuntat, joi, pe Facebook, ca a inceput redactarea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele lui Klaus Iohannis.

Citeste si Opozitia il sustine pe Iohannis: PSD sa inceteze mascarada, nu sa dea OUG sa-i gaseasca de munca Olgutei Vasilescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Tariceanu Iohannis refuz Olguta Vasilescu , #Klaus Iohannis