Tariceanu ii va scrie lui Iohannis ca sa calmeze oamenii din strada, majoritatea "indusi in eroare"

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 21:47
13568 citiri
Tariceanu ii va scrie lui Iohannis ca sa calmeze oamenii din strada, majoritatea "indusi in eroare"
Foto: Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, face apel la calm si spune ca ii intinde o mana lui Klaus Iohannis sa intre in dialog.

Tariceanu are de gand sa ii trimita luni o scrisoare presedintelui ii care sa ii spuna ca e nevoie de "detensionarea" situatiei.

La unison cu Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu, care au emis duminica seara opinii similare, Tariceanu sustine ca protestatarii sunt victime ale unei dezinformari uriase si cel care trebuie sa ii calmeze este Klaus Iohannis, pentru ca el i-ar fi instigat.

"Cea mai mare responsabilitate revine presedintelui, caruia am decis sa ii adresez o scrisoare deschisa pe care o voi publica maine dimineata, prin care ii cer sa faca apel la calm si sa trecem la dialog.

Numai reasezarea tuturor celor interesati de viitorul Romaniei la aceeasi masa poate detensiona situatia", a declarat seful ALDE, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Tariceanu sustine ca a vazut "o lipsa de reactie a presedintelui", asa ca s-a hotarat sa faca acest apel la Iohannis: "Ii voi solicita sa faca un gest similar, numai asa putem pune capat acestei crize politice pe care Romania o traverseaza. Intind o mana presedintelui ca sa ajungem la o intelegere care sa calmeze situatia (...) Regret ca aceasta dezinformare uriasa s-a petrecut. Majoritatea covarsitoare a celor care protesteaza probabil au fost indusi in eroare".

Cat despre protestele de azi de la Cotroceni, presedintele Senatului spune ca manifestantii nu au fost dusi sau chemati de cineva.

"Azi am facut o postare pe Facebook in care am spus ca nu trebuie sa-si imagineze acesti oameni ca au monopolul civismului si activismului civic stradal. Sunt si altii - nu i-a chemat nimeni pe cei care au mers la Cotroceni. Au fost manifestatii organizate spontan in pofida eforturilor mele si ale lui Liviu. (...) Au si ei atitudine civica, sunt si ei nemultumiti", a sustinut Tariceanu, despre cei aproximativ 1.500 de protestatari adunati sa-i strige presedintelui "Iesi afara, javra ordinara!"

Amintim ca Guvernul a decis, duminica, in cadrul unei sedinte de urgenta, abrogarea ordonantei 13 privind modificarea Codurilor Penale.

Totusi, in Bucuresti, in marile orase din tara, dar si in diaspora, protestele continua mai ceva ca niciodata.

Urmareste LIVE desfasurarea protestelor la care participa sute de mii de romani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tariceanu scrisoare Iohannis proteste , #Klaus Iohannis
Comentarii