Chiliman, Tariceanu si Neagu Djuvara, pe lista delegatilor PNL Sector 1 la Congres

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 11:11
2303 citiri
Chiliman, Tariceanu si Neagu Djuvara, pe lista delegatilor PNL Sector 1 la Congres
Foto: enational.ro

PNL Sector 1 va trimite la congresul din 22-23 februarie peste 50 de delegati, o parte dintre ei fiind reprezentanti "de drept", iar ceilalti alesi, marti seara, de forul de conducere.

"Filiala PNL Sector 1 va participa la Congres cu un numar de 22 de reprezentanti de drept, membri ai Delegatiei Permanente Nationale a PNL, si un numar de 32 de delegati desemnati de catre Delegatia Permanenta Teritoriala PNL Sector 1", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, pe lista delegatilor de drept figureaza, printre altii, Daniel Chitoiu - vicepresedinte BPC si presedinte PNL Sector 1, deputatii Vlad Nistor, Ludovic Orban, Diana Tusa, Calin Popescu Tariceanu, Ramona Manescu, Andrei Chiliman, dar si Neagu Djuvara, in calitate de membru de onoare al PNL.

Pe lista delegatilor alesi de catre Delegatia Permanenta Teritoriala figureaza, printre altii, secretarii de stat Stejarel Olaru si Gelu Diaconu, mai multi consilieri locali, generali si presedinti ai Organizatiilor de cartier. De asemenea, fostul presedinte al filialei Vlad Moisescu a fost ales sa participe la Congres in calitate de membru al filialei.

Sedinta de marti seara a conducerii PNL Sector 1 a fost insotita de un adevarat scandal.

Scandal in PNL inainte de Congres: Exista viata si dupa Antonescu

Chitoiu: Cei transferati la PNL Sector 1 sunt membri de vaza ai partidului

In timp ce aripa Chiliman-Tariceanu-Orban se afla la sediul partidului din Sectorul 1, unde fusese anuntat ca se desfasoara sedinta, o alta parte a filialei s-a strans la Parlament, la ora 20:00.

Andrei Chiliman, Calin Popescu Tariceanu si Ludovic Orban l-au acuzat pe Crin Antonescu ca a suplimentat numarul de delegati ai acestei organizatii pentru Congres, punandu-si peste 50 de oameni apropiati lui in aceasta filiala, astfel incat la congresul de la sfarsitul acestei saptamani sa nu se voteze modificarile la statut propuse de Tariceanu.

"Am asistat cu stupoare la un gest nemaivazut. Brusc, 56 de membri au dorit sa se transfere la PNL Sector 1. Se pare ca exista o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegatii care vor participa din partea Sectorului 1 la Congres, temere nejustificata avand in vedere ca nu exista nicio competitie.

Domnul Antonescu este, din ce stiu eu, singurul candidat la presedintia partidului, deci nu vad motivul ingrijorarii. Unii dintre liderii actuali considera ca 'cine nu este cu noi, este impotriva noastra' si atunci la Sectorul 1, unde au fost luari de pozitii neagreate, trebuie schimbata structura delegatiei permanente.

Si atunci ne vom trezi la congres cu delegati desemnati de alta majoritate decat structurile existente la PNL Sector 1. Este o miscare injusta, lipsita de o minima etica in politica si care arata ca exista o atitudine care nu are nimic de a face cu esenta comportamentului intr-un partid liberal", a acuzat Tariceanu.

"Antonescu a trimis 56 de turisti de partid in organizatia Sectorului 1. Ca are niste cozi de topor pe care le foloseste nu ma mai mira absolut deloc", a declarat si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

La randul sau, Ludovic Orban a avut un mesaj pentru actuala conducere a PNL. "Le-as transmite si domnului Chitoiu si celor care isi aduc armata in PNL Sector 1 ca exista viata in PNL si dupa Antonescu", a declarat Orban.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#delegati PNL Sector1 Congres, #Tariceanu Chitoiu PNL Sector1, #Congres PNL 2013 , #PNL