Editorial: Martoaga cu paiete

Autor:
Marti, 02 Septembrie 2008, ora 10:09
1834 citiri
Editorial: Martoaga cu paiete

De pe magarul pe care s-a cocotat crezand ca-i cal, premierul Calin Popescu Tariceanu emite judecati care sunt tot atat de false ca animalul pe care-l deseleaza.

Si cum impresia de viteza se naste din picioarele carate in burta, ceea ce iese din profunzimea mintii nu reprezinta decat niste vorbe cu pretentii, dar goale de perspective.

Ideea cu monarhia, aruncata pentru a aduna niste palme peste cefele inamicilor care iubesc lasoul aruncat spre grumaji de Traian Basescu (dar ca sa ai cu ce, trebuie sa ai cu ce!), este numai cea mai recenta impresie ca a inscris bagandu-si inamicii in fibrilatii.

Si asta deoarece grosul poporului, cel pe care se chinuie presedintele PNL sa si-l aseze la braul electoral ca pe-un trofeu, vrea sa aiba deasupra-i o mana autoritara.

Nu una care sa aminteasca de dictatura comunista, fireste. Ci una care sa puna ordine in toate cuiele batute in talpi de guvernarile care au vrut sa-i fericeasca existenta, dar n-au reusit decat sa-si ingroase averile.

Sa spulbere incompetenta care domina sanatatea, educatia, administratia locala si justitia, sa reteze coruptia si sa-i trimita pe nesimtiti unde li-i locul: la coada vacii - desi, dupa noile orientari, ca sa cresti animale ai nevoie de hartie.

Plangandu-se de dorinta lui Traian Basescu de-a-si desavarsi pornirile orientale de lider atotputernic si discretionar si visand la un stat unde sa nu mai existe conflicte institutionale care sa duca la blocaje, Calin Popescu Tariceanu a savarsit doua greseli, care au un trunchi comun: a ignorat perceptia generala.

Care spune, daca nu cumva se inseala toti analistii cu expertiza, ca pornirile sefului statului sunt asimilate de majoritata electoratului cu dorinta de-a termina cu bubele pe care le-am enumarat mai sus.

Si care mai spune ca blocajele infierate de premierul Romaniei sunt puse de marea masa a electoratului tot pe seama incompetentei guvernului si a grupului "322".

Lasat sa graiasca liber, fara control, despre monarhie, Calin Popescu Tariceanu a mai comis o greseala: a dat munitie inamicilor politici. Astfel ca in secunda urmatoare, la rampa a iesit Elena Udrea si a plusat: avem informatii ca Tariceanu, teleghidat de Dinu Patriciu, are discutii cu Casa Regala despre posibilitatea instalarii in fruntea tarii a unui monarh - Principele Duda sau printul Nicolae.

Stiind, fireste, ca mai putin de trei la suta dintre romani isi doresc instaurarea monarhiei, si mizand pe antipatia de care se bucura sotul Principasei Margareta in randul populatiei. Si de aici se putea broda, ceea ce Elena Udrea nu a ezitat sa faca: "Oamenii acestia dovedesc o consecventa periculoasa in a sfida cetatenii, prin incercarea de a controla statul dar si societatea si de a le aservi intereselor lor, de natura in primul rand economica. Cum nu le-a pasat ca romanii nu erau de acord ca presedintele sa fie suspendat si au facut-o fara nici o retinere, la fel acum nu le pasa ca aproape 90 la suta dintre romani vor sa isi aleaga conducatorul".

Ce a retinut cetateanul? Exact ce nu a dorit Tariceanu: ca animalul pe care s-a cocotat crezand ca e cal, e un biet magar.

Cristian Mihai Chis

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Tariceanu, #monarhie, #PNL , #PNL